• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Americké brambory se sardelkovým dipem a salátem z červené řepy
0 0
Americké brambory se sardelkovým dipem a salátem z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Americké brambory se sardelkovým dipem a salátem z červené řepy

    Postup přípravy

    Měla jsem v plánu udělat bramborák, nicméně Kuba zhatil mé plány přáním amerických brambor. Měly jedinou chybu, bylo jich prý málo 🙂

    • 8 větších brambor
    • 3 stroužky česneku
    • velká snítka rozmarýnu
    • hrubě mletý pepř
    • sůl, kmín
    • olej

    Dip:

    • 110 g zakysané smetany
    • 50 g majonézy Spak
    • 5 sardelkových řezů
    • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    • pár kapek worchestru
    • špetka třtinového cukru

    Salát z červené řepy:

    • 1 červená řepa
    • 1 větší mrkev
    • 2 větší jablka
    • citronová šťáva

    Brambory oloupeme, překrojíme podélně a nakrájíme na měsíčky, které namočíme na chvilku do vlažné vody. Vodu slijeme a brambory osušíme. Pekáč vytřeme olejem, nasypeme do něj brambory, osolíme, opepříme  a ochutíme nasekaným rozmarýnem. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby rozpálené na 180 st. C na 20 minut. Potom alobal sundáme, brambory posypeme nasekaným česnekem a zapečeme ještě asi 10 minut.

    Zakysanou smetanu a majonézu smícháme, přidáme drobně nakrájené sardelky a dochutíme hořčicí, worchestrem a cukrem.

    Červenou řepu, mrkev a jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dochutíme citronovou šťávou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí
    další
    Jablečný koláč vrstvený

    Přidejte svůj komentář