0 0
Anglický jogurtový rozmarýnový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Anglický jogurtový rozmarýnový chlebíček

    Postup přípravy

    Ať ke snídani, jako odpolední svačinka nebo ke kávě kdykoliv během dne, tohle je náš favorit. Jemná chuť, svěžest rozmarýnu, který provoní moučník a dodá mu punc vyjímečnosti. A ta poleva…

    Ingredience:

    Chlebíček

    • 360 g bílého jogurtu
    • 310 g hladké mouky
    • 160 ml olivového oleje
    • 100 g krupicového cukru
    • 3 větší vejce
    • 2 lžičky vanilkového cukru (1/2 lžičky aroma)
    • 1 snítka rozmarýnu, lístky otrhané
    • 1 sáček kypřícího prášku
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • špetka soli
    • forma na chlebíček (1,5 l)

    Poleva

    • 325 g moučkového cukru
    • 150 g bílého jogurtu
    • 70 ml medu

    Postup:

    Prvně, předehřejte troubu na 170 C. Ve šlehači smíchejte jogurt, vejce, olej, vanilkový cukr (aroma). Až bude vše dobře smícháno, přidejte nasekané lístky rozmarýnu a všechny ostatní suroviny na chlebíček a šlehejte asi další dvě minuty.

    Směs přelijte do formy a pečte 45 minut, dokud nezezlátne. Nechte jej následně vychladnout.

    Mezitím si připravte polevu. Smíchejte moučkový cukr, jogurt, lžíci medu a šlehejte až dokud nebude mít směs smetanovou strukturu. Popř. přidejte trochu medu/práškového cukru pro zahuštění/zředění. Dejte do mrazu.

    Chlebíček již stihl trochu vychladnout. Vyklepněte jej z formy, propíchejte na mnoha místech párátkem a zakápněte trochou medu (vpije se do dírek). Pak už jen polijte polevou (čím více zamrzne, tím bude bělejší) a podávejte.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tempeh v zeleninové směsi s bazalkovým pestem
    další
    Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami

    Přidejte svůj komentář