0 0
Avokádová pomazánka s pomerančem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Avokádová pomazánka s pomerančem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 vyzrálé avokádo
    • 1 pomeranč
    • citronová šťáva
    • kousek zelené části lahůdkové cibulky
    • 4 vlašské ořechy
    • vrchovatá lžíce rozinek
    • 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
    • sůl
    • trošičku kůry z dobře umyté limetky
    • cherry rajčátka a petrželovou nať na ozdobu
    • bagetka a olivový olej

    Postup:

    Avodádo rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kousky, dáme do misky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranč silněji okrájíme, abychom odstranili i bílou blánu a ostrým nožem vyřízneme jen dužinu. Pomerančovou dužinu nakrájíme na kousíčky a smícháme s avokádem. Přidáme pokrájenou cibulku, posekané ořechy, rozinky, smetanu a sůl. Promícháme a nandáme do malých mističek. Ozdobíme trošičkou nastrouhané limetkové kůry (limetku namočíme na pár minut do horké vody s octem a kartáčkem omyjeme), půlkou cherry rajčátka a petrželkou a podáváme s plátky bagetky opečené na olivovém oleji.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Tvaroho-smetanový piškotový dort s ovocem
    další
    Krůtí kapsa s bramborovou kaší
    předchozí
    Tvaroho-smetanový piškotový dort s ovocem
    další
    Krůtí kapsa s bramborovou kaší

    Přidejte svůj komentář