Postup přípravy
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 vyzrálé avokádo
- 1 pomeranč
- citronová šťáva
- kousek zelené části lahůdkové cibulky
- 4 vlašské ořechy
- vrchovatá lžíce rozinek
- 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
- sůl
- trošičku kůry z dobře umyté limetky
- cherry rajčátka a petrželovou nať na ozdobu
- bagetka a olivový olej
Postup:
Avodádo rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kousky, dáme do misky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranč silněji okrájíme, abychom odstranili i bílou blánu a ostrým nožem vyřízneme jen dužinu. Pomerančovou dužinu nakrájíme na kousíčky a smícháme s avokádem. Přidáme pokrájenou cibulku, posekané ořechy, rozinky, smetanu a sůl. Promícháme a nandáme do malých mističek. Ozdobíme trošičkou nastrouhané limetkové kůry (limetku namočíme na pár minut do horké vody s octem a kartáčkem omyjeme), půlkou cherry rajčátka a petrželkou a podáváme s plátky bagetky opečené na olivovém oleji.