Postup přípravy
Někdy se stane, že banány zůstanou na míse déle, než je zdrávo a jejich flíčky už k jídlu nikoho nelákají. To je ta nejlepší doba například na upečení bábovky z přezrálých banánů.
- 2 přezrálé banány
- 2 celá vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1 hrnek mléka
- necelý 1/2 hnědého cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- sůl
Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a v míse rozmačkáme. Přidáme vejce, mouku, mléko, cukr, olej, sůl a prášek do pečiva. Pokud máme kuchyňského robota, značně nám ušetří práci se zaděláváním těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do bábovkové formy vlijeme a dáme do trouby předehřáté na 170 st. C na cca 35 minut. Je-li bábovka hotová vyzkoušíme špejlí.