0 0
Banánová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Banánová bábovka

    Postup přípravy

    Sdílet

    Někdy se stane, že banány zůstanou na míse déle, než je zdrávo a jejich flíčky už k jídlu nikoho nelákají. To je ta nejlepší doba například na upečení bábovky z přezrálých banánů.

    • 2 přezrálé banány
    • 2 celá vejce
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 1 hrnek celozrnné mouky
    • 1 hrnek mléka
    • necelý 1/2 hnědého cukru
    • 1/2 hrnku oleje
    • 1 prášek do pečiva
    • sůl

    Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a v míse rozmačkáme. Přidáme vejce, mouku, mléko, cukr, olej, sůl a prášek do pečiva. Pokud máme kuchyňského robota, značně nám ušetří práci se zaděláváním těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do bábovkové formy vlijeme a dáme do trouby předehřáté na 170 st. C na cca 35 minut. Je-li bábovka hotová vyzkoušíme špejlí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Rajčatový salát se sýrem
    další
    Pikantní směs z uzeného tempehu s kuskusem
    předchozí
    Rajčatový salát se sýrem
    další
    Pikantní směs z uzeného tempehu s kuskusem

    Přidejte svůj komentář