0 0
Banánový cheesecake

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Banánový cheesecake

    Postup přípravy

    Nemám ráda omezování, a to hlavně v jídle. Pokaždé, když mám nachystat občerstvení pro nějakého alergika, jsem celá nesvá. Opět po roce jsme s kamarády připravili putovní tábor pro naše děti a musela jsem vymyslet jídla a zákusky, kterých se vejce netklo, abych neohrozila zdraví jednoho z dítek, nicméně, aby ostatním chutnalo. No, musím říct, že ještě před pár dny bych si myslela, že cheesecake bez vajíček upéct prostě nejde 😀

    Na dortovou formu o průměru 26 cm budeme potřebovat:

    Korpus

    • 200 g máslových sušenek
    • 100 g másla
    • 30 g strouhaného kokosu

    Náplň

    • 2 plnotučné měkké tvarohy
    • 2 banány
    • 1 vrchovatá lžíce sypkého vanilkového pudinku
    • 1 lžíce moučkového cukru s naloženým vanilkovým luskem
    • 2 lžíce plnotučného mléka
    • špetka soli

    Postup:

    Sušenky rozdrtíme v mixéru spolu se sypaným kokosem. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni a smícháme se sušenkami. Vzniklou hmotu natlačíme do dortové formy o průměru 26 cm. Zvedneme okraje do cca 3 cm (nicméně není to nutné, pokud nechceme mít u dortu boční sušenkovou stranu).

    Do vyšší misky dáme tvaroh a na kousky nakrájené (oloupané) banány. Zasypeme cukrem a špetkou soli. Pudink rozmícháme s mlékem a také přidáme do tvarohu. Ponorným mixérem umixujeme hladkou hmotu a nalijeme jí na sušenkový základ. Troubu rozehřejeme na 170 st. C, do spodu vložíme pekáč s vodou a na mřížku nad něj dáme cheesecake. Pečeme cca 30 minut. Poté necháme zchladnout a vložíme přes noc do lednice.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Minestrone krémové
    další
    Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží a rajčatovým salátem

    Přidejte svůj komentář