0 0
Batátové a špenátové chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Batátové a špenátové chipsy

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 1 batát
  • 1 střední misku větších špenátových listů
  • 1,5 dl olivového oleje
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl
  • chilli koření
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup:

Batát omyjeme kartáčkem a nakrájíme na velmi tenká kolečka. V misce s vodou rozpustíme lžičku škrobu a batátová kolečka do ní namočíme. Necháme stát asi 10 minut, vodu slijeme a plátku osušíme v čisté utěrce. V jiné misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí, chilli kořením a zbytkem škrobu. Rukama promícháme, aby se všechny plátky rovnoměrně obalily. Na plech narovnáme pečící papír a plátky na něj vyskládáme těsně vedle sebe. Strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Bude to trvat přibližně 15 minut.

Po obalení batátových plátků nám zbyde určitě trochu olejové marinády, tak v ní obalíme ještě špenátové listy. Také je vyrovnáme na plech na pečící papír a upečeme v troubě dokřupava, cca 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Konopné těstoviny se žampióny a vůní Orientu
další
Smažený květák
předchozí
Konopné těstoviny se žampióny a vůní Orientu
další
Smažený květák

Přidejte svůj komentář