0 0
Batátové a špenátové chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Batátové a špenátové chipsy

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • 1 batát
    • 1 střední misku větších špenátových listů
    • 1,5 dl olivového oleje
    • šťáva z půlky citrónu
    • sůl
    • chilli koření
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu

    Postup:

    Batát omyjeme kartáčkem a nakrájíme na velmi tenká kolečka. V misce s vodou rozpustíme lžičku škrobu a batátová kolečka do ní namočíme. Necháme stát asi 10 minut, vodu slijeme a plátku osušíme v čisté utěrce. V jiné misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí, chilli kořením a zbytkem škrobu. Rukama promícháme, aby se všechny plátky rovnoměrně obalily. Na plech narovnáme pečící papír a plátky na něj vyskládáme těsně vedle sebe. Strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Bude to trvat přibližně 15 minut.

    Po obalení batátových plátků nám zbyde určitě trochu olejové marinády, tak v ní obalíme ještě špenátové listy. Také je vyrovnáme na plech na pečící papír a upečeme v troubě dokřupava, cca 10 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy
    další
    Smažený květák

    Přidejte svůj komentář