0 0
Bazalkové špagety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bazalkové špagety

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 400 g špaget
    • 10 stroužků česneku
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • 2 hrsti slunečnicových semínek
    • 1 lžička sušených chilli papriček – nebo spíš dle vaší chuti 🙂
    • sůl
    • olivový olej
    • strouhaný sýr parmazánového typu

    Postup:

    Špagety uvaříme ve vroucí, dostatečně osolené vodě dle návodu. Mezitím na oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky s chilli kořením, semínky a ještě než začne růžovět, přidáme na kousky nakrájenou bazalku. Je třeba si počínat svižně, aby se česnek nespálil a nezhořknul. Na konci přípravy by měl být lehce zlatý, křupavý, stejně jako bazalka.

    Uvařené těstoviny navrstvíme na talíř, přelijeme částí bazalkového oleje a posypeme strouhaným sýrem. Nebo si můžeme práci zjednodušit a všechny špagety rovnou promíchat do oleje a až poté servírovat na talíř.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Fazolové karbanátky s barbecue omáčkou
    další
    Tymián

    Přidejte svůj komentář