0 0
Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • ploché bedlové kloboučky v množství dle apetitu
    • 1 vejce + 1/2 dl mléka
    • hladká mouka
    • půl na půl strouhanka s podrcenými kukuřičnými lupínky
    • sůl
    • řepkový olej

    Kaše

    • 2 brambory
    • celer velikosti brambor
    • máslo
    • teplé mléko
    • sůl

    Postup:

    Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na stejné kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme máslo, pořiklopíme a necháme roztát. Přilijeme teplé mléko a rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.

    Bedly očistíme, osolíme, obalíme v trojobalu, konečnou vrstvu strouhanku pořádně přitlačíme a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

    Podáváme s kaší a kouskem citrónu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Houbová nádivka
    další
    Domácí pšenično-žitný chléb z droždí

    Přidejte svůj komentář