0 0
Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší

Postup přípravy

Sdílet

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • ploché bedlové kloboučky v množství dle apetitu
  • 1 vejce + 1/2 dl mléka
  • hladká mouka
  • půl na půl strouhanka s podrcenými kukuřičnými lupínky
  • sůl
  • řepkový olej

Kaše

  • 2 brambory
  • celer velikosti brambor
  • máslo
  • teplé mléko
  • sůl

Postup:

Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na stejné kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme máslo, pořiklopíme a necháme roztát. Přilijeme teplé mléko a rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.

Bedly očistíme, osolíme, obalíme v trojobalu, konečnou vrstvu strouhanku pořádně přitlačíme a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Podáváme s kaší a kouskem citrónu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Houbová nádivka
další
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
předchozí
Houbová nádivka
další
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí

Přidejte svůj komentář