0 0
Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 70 ks budeme potřebovat:

  • 200 ml kokosového mléka
  • 130 g jemných pohankových vloček
  • 100 g kokosu
  • 80 g ječné mouky
  • 50 g másla
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 20 g kakaa
  • 1 vrchovaté lžíce medu
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • šťáva z 1 limety
  • špetka soli

Postup:

V míse promísíme všechny suché ingredience. Připravíme si vodní lázeň – do kastrolu dáme trochu vody a přivedeme k varu. Do vody vložíme menší kastrůlek, do kterého nakrájíme máslo na kousky a rozpustíme. Do rozpuštěného másla přidáme med, šťávu z limety, kokosové mléko a nalijeme do vloček.  Důkladně promícháme. Na pečící plech rozprostřeme papír na pečení a z připraveného těsta pomocí dvou lžic tvoříme hromádky. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 10 minut. Nenechávejte je v troubě déle. Jsou sice po vytažené nepřirozeně měkké, ale když vystydnou, jsou báječně křupavé a voní po kokosu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Rozmarýno-sýrová bagetka
další
Zelené smoothie s Matcha čajem
předchozí
Rozmarýno-sýrová bagetka
další
Zelené smoothie s Matcha čajem

Přidejte svůj komentář