0 0
Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na cca 70 ks budeme potřebovat:

    • 200 ml kokosového mléka
    • 130 g jemných pohankových vloček
    • 100 g kokosu
    • 80 g ječné mouky
    • 50 g másla
    • 40 g třtinového cukru
    • 30 g slunečnicových semínek
    • 20 g kakaa
    • 1 vrchovaté lžíce medu
    • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
    • šťáva z 1 limety
    • špetka soli

    Postup:

    V míse promísíme všechny suché ingredience. Připravíme si vodní lázeň – do kastrolu dáme trochu vody a přivedeme k varu. Do vody vložíme menší kastrůlek, do kterého nakrájíme máslo na kousky a rozpustíme. Do rozpuštěného másla přidáme med, šťávu z limety, kokosové mléko a nalijeme do vloček.  Důkladně promícháme. Na pečící plech rozprostřeme papír na pečení a z připraveného těsta pomocí dvou lžic tvoříme hromádky. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 10 minut. Nenechávejte je v troubě déle. Jsou sice po vytažené nepřirozeně měkké, ale když vystydnou, jsou báječně křupavé a voní po kokosu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Rozmarýno-sýrová bagetka
    další
    Zelené smoothie s Matcha čajem
    předchozí
    Rozmarýno-sýrová bagetka
    další
    Zelené smoothie s Matcha čajem

    Přidejte svůj komentář