Postup přípravy
Na cca 70 ks budeme potřebovat:
- 200 ml kokosového mléka
- 130 g jemných pohankových vloček
- 100 g kokosu
- 80 g ječné mouky
- 50 g másla
- 40 g třtinového cukru
- 30 g slunečnicových semínek
- 20 g kakaa
- 1 vrchovaté lžíce medu
- 1 zarovnaná lžička jedlé sody
- šťáva z 1 limety
- špetka soli
Postup:
V míse promísíme všechny suché ingredience. Připravíme si vodní lázeň – do kastrolu dáme trochu vody a přivedeme k varu. Do vody vložíme menší kastrůlek, do kterého nakrájíme máslo na kousky a rozpustíme. Do rozpuštěného másla přidáme med, šťávu z limety, kokosové mléko a nalijeme do vloček. Důkladně promícháme. Na pečící plech rozprostřeme papír na pečení a z připraveného těsta pomocí dvou lžic tvoříme hromádky. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 10 minut. Nenechávejte je v troubě déle. Jsou sice po vytažené nepřirozeně měkké, ale když vystydnou, jsou báječně křupavé a voní po kokosu.