0 0
Bezlepkové müsli tyčinky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bezlepkové müsli tyčinky

    Postup přípravy

    Na 40 ks tyčinek budeme potřebovat:

    • 150 g pohankových vloček
    • 100 g sušených brusinek
    • 100 g arašídového másla
    • 100 g strouhaného kokosu
    • 70 g tekutého medu
    • 50 g mandlí
    • 40 g dýňových semínek
    • 15 g chia semínek
    • 15 g kakaa
    • 4 lžíce oleje
    • 2 velká jablka
    • špetička soli

    Postup:

    V míse smícháme vločky s brusinkami, kokosem, posekanými mandlemi, dýňovými semínky, chia semínky, kakaem a špetičkou soli. Jablka oloupeme a najemno nastrouháme k sypké směsi. Přidáme ještě arašídové máslo, med a olej a důkladně promícháme.

    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto rozvrstvíme pravidelně po celé ploše. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 20 minut. Hotový plát rozkrájíme na tyčinky. Necháme zcela zchladnout a uchováme v uzavřené nádobě.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím
    další
    Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami

    Přidejte svůj komentář