0 0
Bezlepkové semínkové krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bezlepkové semínkové krekry

Postup přípravy

Sdílet

Na 1 plech budeme potřebovat:

  • 250 ml vlažné vody
  • 50 g konopných semínek
  • 50 g zlatého lnu
  • 50 g kokosu
  • 50 g slunečnice
  • 50 g sezamových semínek
  • 50 g brusinek
  • 40 g kokosového tuku
  • 18 g psyllia (ke koupi v lékárně)
  • 3 vrchovaté lžíce rýžového sirupu (nebo tekutého medu)
  • špetka soli

Postup:

V míse smícháme všechny semínka a pokrájené brusinky. V odměrce rozpustíme kokosový tuk a sirup ve vlažné vodě, přimícháme psyllium a nakonec smícháme se semínky. Necháme asi 20 minut nabobtnat.

Plech vyložíme pečícím papírem a semínkovou směs na něj vyklopíme. Namočenýma rukama roztáhneme po celém plechu a upěchujeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. asi 20 minut. Potom vytáhneme z trouby (troubu necháme zapnutou), rozkrájíme kolečkem na pizzu nebo ostrým nožem na kostičky. V případě, že jsou okraje zlatavé, odebereme je. Troubu vypneme a zbytek krekrů do ní vrátíme zpátky a dosušíme dalších cca 15 minut.

File 26.02.16 11 16 11

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Risotto s černou čočkou
další
Špenátové košíčky z listového těsta
předchozí
Risotto s černou čočkou
další
Špenátové košíčky z listového těsta

Přidejte svůj komentář