0 0
Bezlepkové semínkové krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bezlepkové semínkové krekry

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 1 plech budeme potřebovat:

    • 250 ml vlažné vody
    • 50 g konopných semínek
    • 50 g zlatého lnu
    • 50 g kokosu
    • 50 g slunečnice
    • 50 g sezamových semínek
    • 50 g brusinek
    • 40 g kokosového tuku
    • 18 g psyllia (ke koupi v lékárně)
    • 3 vrchovaté lžíce rýžového sirupu (nebo tekutého medu)
    • špetka soli

    Postup:

    V míse smícháme všechny semínka a pokrájené brusinky. V odměrce rozpustíme kokosový tuk a sirup ve vlažné vodě, přimícháme psyllium a nakonec smícháme se semínky. Necháme asi 20 minut nabobtnat.

    Plech vyložíme pečícím papírem a semínkovou směs na něj vyklopíme. Namočenýma rukama roztáhneme po celém plechu a upěchujeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. asi 20 minut. Potom vytáhneme z trouby (troubu necháme zapnutou), rozkrájíme kolečkem na pizzu nebo ostrým nožem na kostičky. V případě, že jsou okraje zlatavé, odebereme je. Troubu vypneme a zbytek krekrů do ní vrátíme zpátky a dosušíme dalších cca 15 minut.

    File 26.02.16 11 16 11

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Risotto s černou čočkou
    další
    Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku
    předchozí
    Risotto s černou čočkou
    další
    Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku

    Přidejte svůj komentář