0 0
Bezlepkový těstovinový salát s krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bezlepkový těstovinový salát s krůtím masem

    Postup přípravy

    Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

    Tepelně zpracovaná část

    • 500 g krůtích prsou
    • 3 stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 1 zarovnaná lžíce pohankové mouky
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl
    • olej
    • 200 g bezlepkových těstovin

    Studená část

    • 5 rajčat
    • 1 červená kapie
    • kus pórku
    • hrst dýňových semínek
    • černé sezamové semínko na ozdobu

    Postup:

    V osolené vodě uvaříme bezlepkové těstoviny dle návodu. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na větší kousky, pórek na kolečka a česnek posekáme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme nudličky masa. Opepříme, osolíme a děrovanou naběračkou je přendáme (bez oleje) do větší mísy. Do pánve přihodíme cibuli a česnek a orestujeme. Když lehounce zezlátne, poprášíme pohankovou moukou a zalijeme trochou vody se sojovkou, celkem asi 1 dl. Povaříme pár minut do zhoustnutí a přelijeme do mísy s masem.

    Zeleninu omyjeme, pokrájíme na drobné kousky a přihodíme také do mísy. Přisypeme i dýňová semínka. Důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Posypeme černým sezamem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Ovocné smoothie s pampeliškami
    další
    Guláš z hlívy ústřičné se slaninou

    Přidejte svůj komentář