0 0
Bílé fazole se zeleninou a pita chlebem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bílé fazole se zeleninou a pita chlebem

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

Pita chleba

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 5 g moučkového cukru
  • 5 g soli

Fazole se zeleninou

  • 400 ml rajčatového pyré
  • 300 g velkých bílých fazolí
  • 3 celerové řapíky
  • 3 hodně velké stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká cibule
  • 1 zeleninový bio bujón
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • sůl
  • olej
  • cukr a citronová šťáva na dochucení

Postup:

Pokud nemáme fazole uvařené a uschované v mrazáku, den předem si namočíme sušené do chladné vody a druhý den je v nové vodě uvaříme doměkka. Trvat to bude asi 90 minut.

Připravíme si těsto na pita chleba. Do misky nasypeme mouku, sůl, sušené droždí, cukr a promícháme. Přilijeme vodu a zaděláme hladké pružné těsto, které se nelepí. Možná bude potřeba přidat trošku mouky. Těsto uložíme do misky, poprášíme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu vykynout. Potom rozdělíme na 8 dílů, které na pomoučeném válu rozválíme na malé placky, asi 4 mm vysoké. Necháme ještě 10 minut kynout. Rozpálíme troubu na 190 st. C a necháme v ní nahřát plech.

Na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme na slabá kolečka rozkrájenou cibuli, na kousky nakrájený řapíkatý celer, uvařené a slité fazole a restujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a trošičkou vody, přidáme rozdrobený bujon a chilli koření, přiklopíme a asi 8 minut dusíme.

Do rozpálené trouby na nahřátý plech položíme 4 chlebové placky a pečeme 4 minuty. Poté je obrátíme a dopečeme z druhé strany 1-2 minuty. Upečeme další 4 placky stejným způsobem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vegetariánská restaurace Etnosvět
další
Mrkvový salát s jablíčkem
předchozí
Vegetariánská restaurace Etnosvět
další
Mrkvový salát s jablíčkem

Přidejte svůj komentář