Ingredience
Cupcaky
- 200 g hladká mouka
 - 120 g cukr krupice
 - 120 g zakysaná smetana
 - 120 g máslo
 - 8 g prášek do pečiva
 - 2 vejce
 - vanilka
 - špetka sůl
 - na naplnění borůvky
 Krém
- 100 g mascarpone
 - 100 g měkký tvaroh plnotučný
 - 100 ml šlehačka 33%
 - 50 g cukr krupice
 - 2 lžíce citrónová šťáva
 - 100 g borůvky
 - 0.75 plátku želatina
 Na ozdobení
- drobné ovoce
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Vše z lednice vyndáme asi 2 hodiny před použitím. Želatinu namočíme do studené vody. Borůvky opláchneme, zasypeme cukrem a chviličku povaříme. Pak přidáme vymačkanou želatinu a rozmixujeme. Necháme zchladnout.  | 
2 Hotovo  | Před přípravou těsta pak zapneme troubu a nastavíme na 170 st. C/horní a spodní ohřev.  | 
3 Hotovo  | Odvážíme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Nasypeme do mísy (ideálně od kuchyňského robota), přidáme špetku soli a změklé máslo pokrájené na malé kousky. Upevníme do robota a protínací metlou utvoříme směs jako na drobenku.  | 
4 Hotovo  | Přidáme zakysanku, vejce a vanilku a promícháme v hladké těsto.  | 
5 Hotovo  | Do muffinové formy naskládáme papírové košíčky a do každého dáme lžíci těsta. Do každého vmáčkneme po 3 borůvkách a překryjeme zbytkem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut.  | 
6 Hotovo  | Cupcake necháme vychladnout. Připravíme krém. Do vyšší nádoby dáme mascarpone, šlehačku, tvaroh, cukr, rozvařené borůvky a citrónovou šťávu. Vezmeme si ruční šlehač a na pomalé otáčky vyšleháme jemný krém (pozor na přešlehání, krém by se zdrcnul). Naplníme do sáčku s trezírovací špičkou a cupcaky ozdobíme. Na povrchu ozdobíme drobným ovocem.  | 









