0 0
Borůvkový koláč z křehkého těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Borůvkový koláč z křehkého těsta

Postup přípravy

Sdílet

Představte si, že borůvky prý pomáhají při hubnutí, prodlužují mládí a udržují dobrou náladu. Znáte jinou, lepší medicínu pro součanou chaotickou dobu? Takže nasaďte zástěru a šup upéct tento skvostný koláč 😀

Na koláčovou formu o průměru 30 cm budeme potřebovat:

Na těsto

  • 190 g hladké mouky (v lepším případě určeném přímo na křehké těsto)
  • 90 g ztuhlého másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Náplň

  • 1 plnotučný tvaroh
  • 1 dl šlehačky
  • 30 g moučkového cukru
  • špetička soli
  • 300 g borůvek

Drobenka

  • 50 g polohrubé mouky
  • 30 g másla
  • 20 g tvanilkového cukru

Postup:

V míse smícháme mouku s nakrájeným máslem, cukrem, mlékem, práškem do pečiva, solí a žloutkem. Rychlostí blesku připravíme těsto, moc se s ním nemazlíme, aby se máslo zbytečně nerozteklo. Vlastníme-li kuchyňský robot, máme vyhráno.

Na kus pečícího papíru obkreslíme obrys koláčové formy a pomocí válečku do tvaru vyválíme těsto. Nebo prostě vymažeme formu máslem a vysypeme moukou a těsto do ní natlačíme.

V jiné misce smícháme tvaroh se šlehačkou, cukrem a špetičkou soli na hladkou polotekutou hmotu a nalijeme na těsto. Posypeme borůvkami.

V malé mističce užmouláme drobenku z tuhého másla nakrájeného na kousky, cukru a mouky. Sypkou drobenkou posypeme koláč.

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 30-35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Citrónové risotto s kešu
další
Snědeno oslavilo 2. narozeniny
předchozí
Citrónové risotto s kešu
další
Snědeno oslavilo 2. narozeniny

Přidejte svůj komentář