0 0
Bramboro-kapustové placky se smetanovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bramboro-kapustové placky se smetanovým dipem

    Postup přípravy

    Pokud někdy prohýříte noc a ráno budete mít žaludek na vodě, těžké nohy a třeba taky trochu výčitky svědomí, sáhněte po kapustě. Kapusta svým složením je předurčený vyprošťovák 🙂

    Na 12 placek budeme potřebovat:

    • 380 g brambor
    • 340 g kapusty
    • 80 g čedaru
    • 30 g pohankové mouky
    • 1 velké vejce
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 lžička majoránky
    • 1 lžička drcené řasy Nori (nemusí být)
    • hrst sekané pažitky
    • kmín (při vaření brambor i ve slupce používám vždy kmín)
    • pepř, sůl
    • olej

    Smetanový dip

    • 120 g zakysané smetany
    • 1 čajové lžičky medové hořčice Bornier

    Brambory omyjeme a i se slupkou a trochou kmínu uvaříme doměkka. Z kapusty odkrojíme košťál a tvrdé kusy a uvařím s trochou soli také doměkka. Vodu z uvařených brambor i kapusty slijeme a necháme zchladnout. Potom brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Kapustu vyždímáme a nakrájíme na maličké kousky. Přendáme do misky.

    Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, Nori, majoránku, pažitku, promícháme a ochutnáme, jestli je směs dost výrazná. Až potom přidáme vejce a mouku a důkladně promícháme. Lžící odkrajujeme kusy těstaa, ukoulíme kuličky a rozplácneme na silnější placičky. Z obou stran obalíme v pohankové mouce a smažíme na oleji.

    Čedar rozstrouháme na hrubém struhadle a sypeme jej na placičky ve chvíli, kdy jsou opečené z jedné strany a my je otočíme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vločkové koláčky s marmeládou
    další
    Vafle s dušenými hruškami

    Přidejte svůj komentář