0 0
Bramborové hranolky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové hranolky

Postup přípravy

Sdílet

Kdo si myslíte, že vymyslel hranolky? Napadlo vás, že Američani stejně jako mě? Pak jste vedle. První hranolky vymysleli pravděpodobně Belgičané. Hranolky naprosto zbožňují a průměrný Belgičan jich spořádá ročně téměř 80 kilo, což je o třetinu víc než průměrný Američan.

Pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 12 menších brambor
  • sůl
  • řepkový olej
  • hrst naťové petrželky

Postup:

Brambory oloupeme, překrájíme napůl a pak ještě na hranolky. Namočíme je do chladné vody a necháme chvilku odstát, aby se vyplavil škrob. Potom vodu přes cedník slijeme a brambory osušíme utěrkou.

Ve větším kastrolu rozpálíme olej, aby hladina byla asi centimetr. Osušené hranolky rozdělíme na 4 várky a každou várku osmažíme dozlatova. Hotové hranolky vytahujeme dírkatou naběračkou a vkládáme na tácek vyložený papírovými ubrousky. Lehce osolíme. Na talířích posypeme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Meruňková marmeláda s jahodami
další
Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa
předchozí
Meruňková marmeláda s jahodami
další
Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

Přidejte svůj komentář