0 0
Bramborové hranolky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bramborové hranolky

    Postup přípravy

    Kdo si myslíte, že vymyslel hranolky? Napadlo vás, že Američani stejně jako mě? Pak jste vedle. První hranolky vymysleli pravděpodobně Belgičané. Hranolky naprosto zbožňují a průměrný Belgičan jich spořádá ročně téměř 80 kilo, což je o třetinu víc než průměrný Američan.

    Pro 4 osoby budeme potřebovat:

    • 12 menších brambor
    • sůl
    • řepkový olej
    • hrst naťové petrželky

    Postup:

    Brambory oloupeme, překrájíme napůl a pak ještě na hranolky. Namočíme je do chladné vody a necháme chvilku odstát, aby se vyplavil škrob. Potom vodu přes cedník slijeme a brambory osušíme utěrkou.

    Ve větším kastrolu rozpálíme olej, aby hladina byla asi centimetr. Osušené hranolky rozdělíme na 4 várky a každou várku osmažíme dozlatova. Hotové hranolky vytahujeme dírkatou naběračkou a vkládáme na tácek vyložený papírovými ubrousky. Lehce osolíme. Na talířích posypeme posekanou petrželkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Meruňková marmeláda s jahodami
    další
    Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

    Přidejte svůj komentář