0 0
Bramborové kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové kari

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 8 brambor
  • 5 ředkviček
  • 2 cm plátek celeru
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • velký hrnek uvařené cizrny
  • 100 ml kokosového mléka
  • 60 ml rajčatového pyré
  • 2 spařená a oloupaná rajčata
  • lžíce římského kmínu
  • lžíce semínek cibule
  • lžíce kari koření
  • lžička sušených chilli papriček
  • sůl, citronová šťáva dle chuti
  • olej
  • nať koriandru

Postup:

V kastrolu rozehřejeme oheň a zesklovatíme na něm cibuli rozkrájenou na větší kusy. Poté přihodíme celer a ředkvičky rozkrájené také na větší kousky a zrovna tak brambory. Přisypeme koření a restujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme cizrnu a nakrájený pórek, oloupaná a nakrájená rajčata a chvíli dusíme. Přidáme kokosové mléko, rajčatové pyré, sůl a dusíme do mírného zhoustnutí. Dochutíme citronovou šťávou a ozdobíme koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Fazolové hamburgery
další
Mrkvový koláč s čokoládou
předchozí
Fazolové hamburgery
další
Mrkvový koláč s čokoládou

Přidejte svůj komentář