0 0
Bramborové kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bramborové kari

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 8 brambor
    • 5 ředkviček
    • 2 cm plátek celeru
    • 2 cibule
    • 1 pórek
    • velký hrnek uvařené cizrny
    • 100 ml kokosového mléka
    • 60 ml rajčatového pyré
    • 2 spařená a oloupaná rajčata
    • lžíce římského kmínu
    • lžíce semínek cibule
    • lžíce kari koření
    • lžička sušených chilli papriček
    • sůl, citronová šťáva dle chuti
    • olej
    • nať koriandru

    Postup:

    V kastrolu rozehřejeme oheň a zesklovatíme na něm cibuli rozkrájenou na větší kusy. Poté přihodíme celer a ředkvičky rozkrájené také na větší kousky a zrovna tak brambory. Přisypeme koření a restujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme cizrnu a nakrájený pórek, oloupaná a nakrájená rajčata a chvíli dusíme. Přidáme kokosové mléko, rajčatové pyré, sůl a dusíme do mírného zhoustnutí. Dochutíme citronovou šťávou a ozdobíme koriandrem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Fazolové hamburgery
    další
    Mrkvový koláč s čokoládou

    Přidejte svůj komentář