0 0
Bramborové knedlíky se švestkami a mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bramborové knedlíky se švestkami a mákem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty

Mrňavá modrá semínka máku představují významnou zásobárnu vápníku.
To znamená, že působí proti zubnímu kazu, ale
i osteoporóze.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, krupicí a vejcem. Rychle zpracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nožem odkrajujeme stejné kousky, ukoulíme kuličku, rozplácneme, doprostřed vložíme omytou a dobře osušenou švestku a zabalíme. Knedlíky pokládáme na pomoučený vál, aby se nepřilepily k podložce.

2
Hotovo

Když máme všechny hotové, vložíme do silně vroucí, osolené, vody a vaříme 8-10 minut. Mezitím si rozehřejeme máslo a umeleme mák.

3
Hotovo

Hotové knedlíky z vody svižně vyndáme děrovanou naběračkou. Hned rozdělíme na talíře, posypeme mákem, cukrem a přelijeme máslem. Kdo má rád, přidá i zakysanou smetanu :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninový boršč
další
Bramborové růžičky se slaninou
předchozí
Zeleninový boršč
další
Bramborové růžičky se slaninou

Přidejte svůj komentář