0 0
Bramborové knedlíky se švestkami a mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
sůl
švestky
hrnek mák mletý
moučkový cukr
máslo

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové knedlíky se švestkami a mákem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty

Mrňavá modrá semínka máku představují významnou zásobárnu vápníku.
To znamená, že působí proti zubnímu kazu, ale
i osteoporóze.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, krupicí a vejcem. Rychle zpracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nožem odkrajujeme stejné kousky, ukoulíme kuličku, rozplácneme, doprostřed vložíme omytou a dobře osušenou švestku a zabalíme. Knedlíky pokládáme na pomoučený vál, aby se nepřilepily k podložce.

2
Hotovo

Když máme všechny hotové, vložíme do silně vroucí, osolené, vody a vaříme 8-10 minut. Mezitím si rozehřejeme máslo a umeleme mák.

3
Hotovo

Hotové knedlíky z vody svižně vyndáme děrovanou naběračkou. Hned rozdělíme na talíře, posypeme mákem, cukrem a přelijeme máslem. Kdo má rád, přidá i zakysanou smetanu :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zeleninový boršč
další
Bramborové růžičky se slaninou
předchozí
Zeleninový boršč
další
Bramborové růžičky se slaninou

Přidejte svůj komentář