0 0
Bramborové placičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové placičky

Postup přípravy

Sdílet

Určitě se vám už taky někdy stalo, že jste uvařili víc šťouchaných brambor, než se stačilo sníst. A taky vám bylo líto je nekompromisně smést do koše? A možná i u vás díky tomu vznikly takovéhle skvělé placičky 🙂

Co budeme potřebovat:

množství přísad dle množství zbylých brambor

  • zbylé šťouchané brambory
  • trocha nastrouhaného tvrdého sýru
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • majoránka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • polohrubá mouka na obalení
  • olej na smažení

Postup:

Zbytek šťouchaných brambor přendáme do misky. Přidáme vejce a promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanku, nastrouhaný sýr, okořeníme pepřem a majoránkou a trochu osolíme. Vzniklá hmota by měla být nelepivá, ale jemná. Z těsta utvoříme malé placičky – karbanátky, které z obou stran obalíme v mouce. Osmažíme na pánvi na troše oleje z obou stran.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny
další
Konopné těstoviny se žampióny a vůní Orientu
předchozí
Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny
další
Konopné těstoviny se žampióny a vůní Orientu

Přidejte svůj komentář