0 0
Bramborové placičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bramborové placičky

    Postup přípravy

    Určitě se vám už taky někdy stalo, že jste uvařili víc šťouchaných brambor, než se stačilo sníst. A taky vám bylo líto je nekompromisně smést do koše? A možná i u vás díky tomu vznikly takovéhle skvělé placičky 🙂

    Co budeme potřebovat:

    množství přísad dle množství zbylých brambor

    • zbylé šťouchané brambory
    • trocha nastrouhaného tvrdého sýru
    • 1 vejce
    • strouhanka
    • majoránka
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • polohrubá mouka na obalení
    • olej na smažení

    Postup:

    Zbytek šťouchaných brambor přendáme do misky. Přidáme vejce a promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanku, nastrouhaný sýr, okořeníme pepřem a majoránkou a trochu osolíme. Vzniklá hmota by měla být nelepivá, ale jemná. Z těsta utvoříme malé placičky – karbanátky, které z obou stran obalíme v mouce. Osmažíme na pánvi na troše oleje z obou stran.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny
    další
    Konopné těstoviny se žampióny a vůní Orientu

    Přidejte svůj komentář