0 0
Bramborovo-sýrové placky s rozmarýnou a špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bramborovo-sýrové placky s rozmarýnou a špenátem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Těsto na placky

    • 800 g vařených oloupaných brambor
    • 260 g hrubé mouky
    • 1 vejce
    • 2 lžíce oleje
    • sůl
    • 100 g strouhaného sýra
    • velká snítka rozmarýny
    • olej na smažení

    Špenát

    • 1 špenátový protlak
    • 1 cibule
    • 1 vejce
    • 2 stroužky česneku
    • olivový olej
    • sůl, pepř, sypké polévkové zeleninové bio koření

    Postup:

    Vařené, oloupané brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přisypeme mouku, přidáme vejce, olej, sůl, jemně nakrájenou rozmarýnu a strouhaný sýr. Vypracujeme kompaktní těsto, uválíme váleček, ze kterého krájíme silnější plátky. Každý plátek rozválíme na pomoučeném vále a smažíme na rozpálené pánvi dozlatova.

    V čase, kdy se nám vařily brambory je čas na přípravu špenátu. Na oleji zpěníme rozsekanou cibuli, přidáme špenátový protlak, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a když je špenát rozehřátý, přidáme vejce, česnek a případně koření dle chuti.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pečená jablíčka s tvarohovým přelivem
    další
    Ovesné hrudky s brusinkami
    předchozí
    Pečená jablíčka s tvarohovým přelivem
    další
    Ovesné hrudky s brusinkami

    Přidejte svůj komentář