Postup přípravy
Na 4 porce budeme potřebovat:
Těsto na placky
- 800 g vařených oloupaných brambor
- 260 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 100 g strouhaného sýra
- velká snítka rozmarýny
- olej na smažení
Špenát
- 1 špenátový protlak
- 1 cibule
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř, sypké polévkové zeleninové bio koření
Postup:
Vařené, oloupané brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přisypeme mouku, přidáme vejce, olej, sůl, jemně nakrájenou rozmarýnu a strouhaný sýr. Vypracujeme kompaktní těsto, uválíme váleček, ze kterého krájíme silnější plátky. Každý plátek rozválíme na pomoučeném vále a smažíme na rozpálené pánvi dozlatova.
V čase, kdy se nám vařily brambory je čas na přípravu špenátu. Na oleji zpěníme rozsekanou cibuli, přidáme špenátový protlak, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a když je špenát rozehřátý, přidáme vejce, česnek a případně koření dle chuti.