0 0
Brambory “na loupačku”

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Brambory “na loupačku”

    Postup přípravy

    Ačkoliv si jihoameričtí Indiáni pochutnávali na bramborách tisíce let zpátky, u nás jsou skoro “nováčci”. Tohle tradiční jídlo z chudých horských chalup má svůj půvab. Po těch všech vánočních laskominách jsem na ně dostala neodolatelnou chuť 🙂

    Co budeme potřebovat:

    • 3-4 brambory na osobu varný typ A nebo B
    • máslo
    • sůl
    • kmín

    Postup:

    Brambory důkladně odrhneme ve vodě kartáčkem a dáme je neoloupané vařit do hrnce. Přidáme trochu kmínu a soli a vaříme cca 20 minut. Jestli jsou vařené, poznáme zapíchnutím špejle. Když špejle projede do brambory bez většího odporu, je hotovo. Tenhle okamžik je dobré vychytat, protože převařené brambory by se nám “rozsypaly”. Servírujeme horké ve slupce se studeným máslem a solí. Můžeme posypat zelenými bylinkami a k bramborám popíjet kefír, podmáslí nebo mléko.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Gulášová polévka
    další
    Rýžový nákyp s jablíčky a sněhem

    Přidejte svůj komentář