1 0
Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 600 g brambor
  • 300 g Norimberských klobásek
  • 200 g cherry rajčátek
  • 100 g cibule
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 dl šlehačky
  • čerstvý tymián
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • olej

Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Klobásky také nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Rajčátka přepůlíme.

Do zapékací misky nalijeme olej a dosklovata na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přisypeme brambory a klobásky, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Posypeme lístečky tymiánu. Přikryjeme alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Poté alobal odstraníme, přisypeme rajčata a pečeme 10 minut. Potom přilijeme šlehačku a pečeme dalších 5-10 minut, až začnou brambory a klobáska zlátnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory
další
Pečená zelenina
předchozí
Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory
další
Pečená zelenina

Přidejte svůj komentář