0 0
Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 600 g brambor
    • 300 g Norimberských klobásek
    • 200 g cherry rajčátek
    • 100 g cibule
    • 3 velké stroužky česneku
    • 1 dl šlehačky
    • čerstvý tymián
    • čerstvě mletý pepř
    • kmín
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Klobásky také nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Rajčátka přepůlíme.

    Do zapékací misky nalijeme olej a dosklovata na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přisypeme brambory a klobásky, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Posypeme lístečky tymiánu. Přikryjeme alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Poté alobal odstraníme, přisypeme rajčata a pečeme 10 minut. Potom přilijeme šlehačku a pečeme dalších 5-10 minut, až začnou brambory a klobáska zlátnout.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory
    další
    Pečená zelenina

    Přidejte svůj komentář