0 0
Brokolice zapečená s mletým masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brokolice zapečená s mletým masem

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 500 g mletého masa vepřové/hovězí
  • 1 brokolice
  • 40 g sýru parmazánového typu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 zeleninový bio bujón
  • olej
  • 1 šlehačka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička červené kari pasty
  • hrst majoránky
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a varečkou oddělíme od sebe. Opékáme do vydušení šťávy. Potom podlijeme vínem, přidáme kari pastu, pepř a kostku bujónu. Přiklopíme poklicí a necháme vydusit. Mezitím si omyjeme brokolici, rozdělíme jí na růžičky, osolíme a uvaříme jí v páře max. 8 minut.

Mleté maso vyklopíme do zapékací misky, poklademe kousky brokolice a zalijeme šlehačkou rozmíchanou se žloutkem. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.

Jako přílohu dáme už jen zeleninový salát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé
další
Pstruh lososovitý s citronovou krustou a pečeným fenyklem
předchozí
Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé
další
Pstruh lososovitý s citronovou krustou a pečeným fenyklem

Přidejte svůj komentář