0 0
Brokolice zapečená s mletým masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Brokolice zapečená s mletým masem

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 500 g mletého masa vepřové/hovězí
    • 1 brokolice
    • 40 g sýru parmazánového typu
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 1,5 dl bílého vína
    • 1 zeleninový bio bujón
    • olej
    • 1 šlehačka
    • 1 žloutek
    • 1 lžička červené kari pasty
    • hrst majoránky
    • čerstvě mletý pepř

    Postup:

    Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a varečkou oddělíme od sebe. Opékáme do vydušení šťávy. Potom podlijeme vínem, přidáme kari pastu, pepř a kostku bujónu. Přiklopíme poklicí a necháme vydusit. Mezitím si omyjeme brokolici, rozdělíme jí na růžičky, osolíme a uvaříme jí v páře max. 8 minut.

    Mleté maso vyklopíme do zapékací misky, poklademe kousky brokolice a zalijeme šlehačkou rozmíchanou se žloutkem. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.

    Jako přílohu dáme už jen zeleninový salát.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé
    další
    Pstruh lososovitý s citronovou krustou a pečeným fenyklem

    Přidejte svůj komentář