0 0
Brokolicové krokety s česnekovým dipem ze Skyru

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Brokolicové krokety s česnekovým dipem ze Skyru

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Krokety

    • 1 růžice brokolice
    • 70 g čedaru
    • 50 g čerstvého sýra typu žervé
    • 6 lžic Hrašky na zahuštění
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 vejce
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • čerstvě mletý pepř
    • trocha soli
    • řepkový olej

    Dip

    • 2 kelímky SKYR natur
    • 4 velké stroužky česneku
    • troška rýžového sirupu (příp. medu nebo cukru)
    • několik snítek oregana
    • špetka soli
    • olivový olej

    Postup:

    Brokolici omyjeme, necháme osušit na utěrce zcela dosucha a pak odkrájíme růžičky. Rozmixujeme je postupně v mixéru na droboučké kousíčky, případně nastrouháme na jemném struhadle. Vysypeme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, vejce, čerstvý sýr, hořčici, pepř a sůl. Důkladně promícháme a zahustíme Hraškou. Měla by vzniknout hmota příjemné konzistence.

    V malém kastrůlku rozpálíme vyšší hladinu oleje. Na lžíci nabíráme pořádnou dávku těsta. Lžíceme proti sobě vždy seškrabujeme nabranou hmotu z druhé lžíce tak, že těsto utahujeme do trojhranné krokety. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran. Hotové necháme okapat na ubrousku.

    Skyr vyklopíme do misky, ochutíme sirupem, posekaným oregánem a solí. Česnek rozsekáme na drobné kousky a orestujeme jej na trošce oleje. Zrůžovělý česnek přimícháme do dipu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Guláš z hlívy ústřičné se slaninou
    další
    Ledový čaj

    Přidejte svůj komentář