0 0
Budapešťská pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Budapešťská pomazánka

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g červené papriky
  • 60 g šalotky
  • 50 g másla
  • cca 3 g soli
  • 2 lžíce sladké papriky
  • šlehačka dle potřeby a hustoty tvarohu
  • pár kapek citrónu

Postup:

Změklé máslo našleháme s tvarohem, troškou šlehačky, solí a sladkou paprikou. Šalotku nasekáme velmi nadrobno a papriku rozmixujeme v sekáčku nebo ponorným mixérem. Smícháme s tvarohem a dle přání dochutíme pár kapkami citrónové šťávy. Pokud pomazánku použijeme jako dip, přidáme o 1-2 lžíce šlehačky víc, aby byla řidší.

Necháme aspoň půl hodiny odpočinout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Mrkvové rohlíčky s povidly bezvaječné
další
Svíčková na smetaně
předchozí
Mrkvové rohlíčky s povidly bezvaječné
další
Svíčková na smetaně

Přidejte svůj komentář