0 0
Budapešťská pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Budapešťská pomazánka

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • 250 g tvarohu
    • 150 g červené papriky
    • 60 g šalotky
    • 50 g másla
    • cca 3 g soli
    • 2 lžíce sladké papriky
    • šlehačka dle potřeby a hustoty tvarohu
    • pár kapek citrónu

    Postup:

    Změklé máslo našleháme s tvarohem, troškou šlehačky, solí a sladkou paprikou. Šalotku nasekáme velmi nadrobno a papriku rozmixujeme v sekáčku nebo ponorným mixérem. Smícháme s tvarohem a dle přání dochutíme pár kapkami citrónové šťávy. Pokud pomazánku použijeme jako dip, přidáme o 1-2 lžíce šlehačky víc, aby byla řidší.

    Necháme aspoň půl hodiny odpočinout v lednici.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Mrkvové rohlíčky s povidly bezvaječné
    další
    Ragú z hlívy ústřičné s bramborovým knedlíkem

    Přidejte svůj komentář