0 0
Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

    Na maso

    • 1 kg vepřové kotlety vcelku a bez kosti
    • 30 g sýra parmazánového typu
    • 1 dl olivového oleje
    • miska směsi bylinek: petržel, pažitka, oregano, levandulové kvítky, rozmarýna, tymián
    • čerstvě mletý pepř
    • olej

    Krém z pečené zeleniny

    • 1 velká mrkev
    • 1 velká petržel
    • 1 cibule
    • kus celeru velikosti mrkve
    • 1 lžička cukru
    • 1/2 červeného vína
    • 1/2 dl šlehačky
    • snítka rozmarýny
    • snítka tymiánu
    • citrónová šťáva
    • lžíce másla
    • sůl
    • olej

    Bramborové pyré

    • 8 brambor
    • 40 g másla
    • 1 dl mléka
    • 1/2 dl šlehačky
    • sůl

    Postup:

    S přípravou tohoto skvělého jídla je ideální začít den předem. Maso nakrájíme na plátky jako knihu, to znamená, že dole je úplně nedořízneme.

    Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme na kousky. Smícháme s olivovým olejem, pepřem a strouhaným sýrem a touto směsí naplníme jednotlivé masové „listy“. Maso svážeme potravinovým provázkem nebo upevníme šašlikovými jehlami.

    Zeleninu omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli také nakrájíme na kousky, klidně proužky. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran necháme rychle zatáhnout. Vyndáme jej na talíř a necháme odpočinout. Do kastrolu přilijeme ještě trochu oleje a orestujeme na něm dozlatova zeleninu s trochou cukru. Necháme zkaramelizovat. Potom zeleninu shrneme na stranu, vložíme zpátky maso, přidáme bylinky a zalijeme vínem. Necháme zchladnout, přikryjeme pokličkou a odložíme do chladu do druhého dne. Druhý den přisypeme do kastrolu trošičku soli.

    Před přípravou rozpálíme troubu na 180 st. C a vložíme do ní kastrol s připraveným jídlem, zakrytý pokličkou, a pečeme asi 50 – 60 minut. V průběhu pečení zkontrolujeme, jestli se nám nevypařilo víno. Kdyžtak přilijeme horkou vodu. Po této době zkusíme do masa píchnout vidličkou, je-li měkké. Pokud ano, vyndáme maso ze zeleniny a zabalíme na chvíli do alobalu. Ze zeleniny vyndáme bylinky a přilijeme trošku horké vody. Rozmixujeme na hladký krém, který zjemníme smetanou a máslem. Případně dochutíme solí a citrónovou šťávou.

    V mezičase si uvaříme brambory v osolené vodě. Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme. Přilijeme teplé mléko se šlehačkou a rozšťoucháme dohladka. Případně přisolíme.

    Maso vybalíme z alobalu, sundáme provázek a nakrájíme šikmo na plátky, aby bylo vidět bylinkové žebrování.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Sušenky z arašídového másla
    další
    Ovocní raw motýlci
    předchozí
    Sušenky z arašídového másla
    další
    Ovocní raw motýlci

    Přidejte svůj komentář