0 0
Česnečka s kroupami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Česnečka s kroupami

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 3 brambory
  • 5 velkých stroužků česneku
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1 hrnek uvařených krup
  • 1 cibule
  • 1 lžíce majoránky
  • hrst nasekané pažitky
  • kmín
  • čerstvě mletý pepř
  • přepuštěné máslo ghí nebo normální máslo, příp. olej

Postup:

Kroupy namočíme den předem do studené vody a druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka.

V kastrolu na troše tuku orestujeme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané, brambory, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujóny, kmín a pepř. Vaříme asi 10 minut. Přidáme kroupy, majoránku a zbylý, prolisovaný česnek. Povaříme ještě asi 2 minuty. Až úplně nakonec přidáme posekanou pažitku.

Tip:

Krup vařím vždy větší množství a naporcuju do mitroténových sáčků do mrazáku – mražené kroupy pak používám postupně do jídla.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky
další
Rumový chlebíček
předchozí
Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky
další
Rumový chlebíček

Přidejte svůj komentář