0 0
Česnečka s kroupami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Česnečka s kroupami

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 3 brambory
    • 5 velkých stroužků česneku
    • 2 zeleninové bio bujóny
    • 1 hrnek uvařených krup
    • 1 cibule
    • 1 lžíce majoránky
    • hrst nasekané pažitky
    • kmín
    • čerstvě mletý pepř
    • přepuštěné máslo ghí nebo normální máslo, příp. olej

    Postup:

    Kroupy namočíme den předem do studené vody a druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka.

    V kastrolu na troše tuku orestujeme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané, brambory, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujóny, kmín a pepř. Vaříme asi 10 minut. Přidáme kroupy, majoránku a zbylý, prolisovaný česnek. Povaříme ještě asi 2 minuty. Až úplně nakonec přidáme posekanou pažitku.

    Tip:

    Krup vařím vždy větší množství a naporcuju do mitroténových sáčků do mrazáku – mražené kroupy pak používám postupně do jídla.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky
    další
    Rumový chlebíček

    Přidejte svůj komentář