0 0
Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Česneko-rozmarýnové brambůrky

    • 12 brambůrek
    • 2 snítky rozmarýny
    • 3 velké stroužky česneku
    • čerstvě mletý pepř
    • kmín
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl
    • olivový olej

    Tzatziky

    • 1 plnotučný tvaroh
    • 1 zakysaná smetana
    • 1/2 salátové okurky
    • cca 1 lžička koření Tzaziky

    Postup:

    Brambory omyjeme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na měsíčky. Do vyššího plechu nalijeme trochu oleje a brambory v něm celé, za pomoci rukou, smáčíme. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a odrhnutými jehličkami rozmarýny. Upečeme v troubě při 180 st. C dozlatova. Cca 25 minut.

    Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme okurku do misky. Přidáme tvaroh, smetanu a směs koření a důkladně promícháme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pomazánka ze zrajících sýrů III.
    další
    Česnečka s kroupami

    Přidejte svůj komentář