0 0
Chilli fazole s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Chilli fazole s jasmínovou rýží

    Postup přípravy

    Věděli jste, že existuje stupnice, dle které se určuje pálivost papriček? Nazývá se SHU. V ní najdete, že SHU nula patří sladké červené paprice, která neobsahuje žádný kapsaicin, 5 000 SHU má známá jalapeno, 350 000 SHU obsahuje habanero a nejpálivější paprička na světě – Trinidad Scorpion Butch Tmá stupeň pálivosti téměř 1 500 000 SHU. A přátelé, tato kráska vyžaduje péči v rukavičkách, nejlépe pracovních. Má takové grády, že po muchlování s ní můžete skončit s puchýři na kůži.

    Pro naše chilli fazole sáhněte klíďo jen po jalapenos 🙂

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 400 g uvařených velkých bílých fazolí
    • 1 větší cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 spařená a oloupaná rajčata
    • 200 ml rajčatového pyré
    • 60 g mražené kukuřice
    • hrst hladkolisté petrželky
    • 1 lžička červené kari pasty
    • 1 lžička koření Harisa
    • olej
    • sůl
    • hrnek jasmínové rýže + sůl + 1 a půl hrnku vody

    Fazole namočíme den předem do studené vody a druhý den v nové vodě uvaříme doměkka. Výhodné je vařit najednou vždy celé balení a poté nasáčkovat na porce do mikrotenu a zamrazit.

    Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek do zlatavé barvy. Přidáme kari pastu, fazole, koření, sůl, nakrájená rajčata, kukuřici a zalijeme rajčatovým pyré. Povaříme asi 8 minut. Nakonec přimícháme omyté, nahrubo natrhané petrželkové listy.

    V mezičase si uvaříme jasmínovou rýži. Rýži propláchneme několikrát vlažnou vodou. Poslední vodu slijeme, doplníme 1 a půl násobkem čisté vody, osolíme a uvaříme na rozptylovači plamene doměkka. Trvá to přibližně 10 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Hlíva ústřičná na česneku s bramborovou kaší a rajčatovým salátem
    další
    Salát ze zelené čočky

    Přidejte svůj komentář