0 0
Chlebíček z podmáslí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Chlebíček z podmáslí

    Postup přípravy

    Na formu na biskupský chlebíček budeme potřebovat:

    • 400 ml podmáslí
    • 150 g polohrubé mouky
    • 130 g špaldové mouky
    • 100 g másla
    • 100 g třtinového cukru
    • 3 žloutky
    • 1 prášek do pečiva
    • 1 vrchovatá lžíce kakaa
    • 1 lžička jedlé sody
    • špetka soli

    Postup:

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. Poté přilijeme podmáslí a přisypeme mouku smíchanou se solí, sodou a práškem do pečiva. V této fázi mícháme už jen stěrkou nebo vařečkou. Pracujeme rychle, zbytečně těsto nenecháme “odpočívat”.

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní polovinu těsta. Do druhé poloviny důkladně promícháme kakao a kakaové těsto nalijeme přes světlé.

    Strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 – 35 minut. Je-li chlebíček upečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku. Pokud bude špejle po vytáhnutí suchá, je hotovo.

    Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout.

    Tip:

    S pečícím papírem se nám bude líp pracovat, pokud ho před vložením do formy zmuchláme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem
    další
    Hovězí na víně s bramborovou kaší

    Přidejte svůj komentář