0 0
Chlebíček z podmáslí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chlebíček z podmáslí

Postup přípravy

Sdílet

Na formu na biskupský chlebíček budeme potřebovat:

  • 400 ml podmáslí
  • 150 g polohrubé mouky
  • 130 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup:

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. Poté přilijeme podmáslí a přisypeme mouku smíchanou se solí, sodou a práškem do pečiva. V této fázi mícháme už jen stěrkou nebo vařečkou. Pracujeme rychle, zbytečně těsto nenecháme „odpočívat“.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní polovinu těsta. Do druhé poloviny důkladně promícháme kakao a kakaové těsto nalijeme přes světlé.

Strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 – 35 minut. Je-li chlebíček upečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku. Pokud bude špejle po vytáhnutí suchá, je hotovo.

Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout.

Tip:

S pečícím papírem se nám bude líp pracovat, pokud ho před vložením do formy zmuchláme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem
další
Hovězí na víně s bramborovou kaší
předchozí
Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem
další
Hovězí na víně s bramborovou kaší

Přidejte svůj komentář