Postup přípravy
Co budeme potřebovat:
- střídka ze 4 bochníčků chleba (zbyla nám z receptu na mexický guláš v chlebu)
- 60 g slaniny
- 60 g sýru parmazánového typu
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- olej
Postup:
Střídku prsty rozmělníme na přibližně stejné kousky. Zasypeme sýrem, kořením a pažitkou a promícháme. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme k chlebu. Vejce rozklepneme do hrnečku, přidáme sojovku, promícháme a vlijeme do chlebové směsi. Pořádně promícháme a rukama tvoříme stejně velké krokety, o průměru asi 4 centimetry. V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje a krokety v něj osmažíme ze všech stran dozlatova.
Krokety se hodí k pivu, ale při troše fantazie i jako příloha. U nás zmizely jak pára nad hrncem 🙂