0 0
Chlebové krokety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chlebové krokety

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • střídka ze 4 bochníčků chleba (zbyla nám z receptu na mexický guláš v chlebu)
  • 60 g slaniny
  • 60 g sýru parmazánového typu
  • 2 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej

Postup:

Střídku prsty rozmělníme na přibližně stejné kousky. Zasypeme sýrem, kořením a pažitkou a promícháme. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme k chlebu. Vejce rozklepneme do hrnečku, přidáme sojovku, promícháme a vlijeme do chlebové směsi. Pořádně promícháme a rukama tvoříme stejně velké krokety, o průměru asi 4 centimetry. V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje a krokety v něj osmažíme ze všech stran dozlatova.

Krokety se hodí k pivu, ale při troše fantazie i jako příloha. U nás zmizely jak pára nad hrncem 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Mexický guláš v chlebu
další
Kachní polévka se zeleninou a nudličkami
předchozí
Mexický guláš v chlebu
další
Kachní polévka se zeleninou a nudličkami

Přidejte svůj komentář