0 0
Chlebové krokety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Chlebové krokety

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • střídka ze 4 bochníčků chleba (zbyla nám z receptu na mexický guláš v chlebu)
    • 60 g slaniny
    • 60 g sýru parmazánového typu
    • 2 vejce
    • 2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 1/2 lžičky kmínu
    • sůl a pepř dle chuti
    • olej

    Postup:

    Střídku prsty rozmělníme na přibližně stejné kousky. Zasypeme sýrem, kořením a pažitkou a promícháme. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme k chlebu. Vejce rozklepneme do hrnečku, přidáme sojovku, promícháme a vlijeme do chlebové směsi. Pořádně promícháme a rukama tvoříme stejně velké krokety, o průměru asi 4 centimetry. V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje a krokety v něj osmažíme ze všech stran dozlatova.

    Krokety se hodí k pivu, ale při troše fantazie i jako příloha. U nás zmizely jak pára nad hrncem 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Mexický guláš v chlebu
    další
    Křehký švestkový koláč s mákem

    Přidejte svůj komentář