0 0
Citrónové risotto s kešu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Citrónové risotto s kešu

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 500 g rýže Aborio
    • 800 ml zeleninového vývaru nebo vývaru ze 3 zeleninových bio bujónů
    • 200 ml suchého bílého vína
    • 100 g natural kešu oříšků
    • 1-2 lžíce citrónové kůry
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • kůra z 3/4 bio citrónu
    • hrst bazalky + 4 vršky bazalkových listů na ozdobu
    • 1/2 dl oleje
    • olivový olej

    Postup:

    Do většího kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm dosklovata posekanou cibuli a česnek. Přisypeme suchou rýži a promícháme s cibulkou, aby se všechna zrníčka obalila olejem.

    Zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme, dokud se víno nevypaří. V malém kastrolku ohřejeme vývar nebo uvaříme bujónové kostky.

    Když se víno vypaří, přilijeme trochu vývaru a zase dusíme. Toto opakujeme, dokud nespotřebujeme všechem vývar. Při posledním dolití vývaru přidáme i strouhanou citrónovou kůru a šťávu.

    Na pánvi nasucho opražíme posekané kešu ořechy. Kešu přemístíme do misky, pánev vytřeme suchým ubrouskem, nalijeme tam trochu olivového oleje a opečeme na něm pokrájenou bazalku. Bazalku pak promícháme s hotovou rýží.

    Rýži rozdělíme na porce, posypeme opraženými ořechy a ozdobíme bazalkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Citrónové sušenky se zázvorem a čokoládou
    další
    Borůvkový koláč z křehkého těsta

    Přidejte svůj komentář