0 0
Čokoládová roláda s višněmi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
4 ks vejce
4 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce cukr krupice
špetka
Náplň
200 g zakysaná smetana
100 g hořká čokoláda
miska višňový kompot
Na zdobení
100 g hořká čokoláda
10 g máslo
3 lžíce pistácie nesolené

Čokoládová roláda s višněmi

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud byste chtěli něco obzvlášť etra, přidejte do náplně trošku chilli koření a do posypu chilli vločky.

  • 25 min
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na zdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žloutky pečlivě oddělíme od bílků. Do bílků nesmí přijít ani kousek žloutku, jinak by se sníh neušlehal. Žloutky v hrnečku rozrušíme vidličkou.

2
Hotovo

Z bílků a soli ušleháme elektrickým šlehačem pevný sníh. Postupně všleháme i cukr. Nyní už jen stěrkou nebo vařečkou zlehounka postupně vmícháme lžíci mouky, trochu žloutku a takto opakujeme, až je nám podaří oboje smísit v jednolitou nadýchanou pěnu.

3
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto po něm rozetřeme po celé ploše. Upečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C. Bude to trvat 8 - 10 minut, než začne těsto zlátnout.

4
Hotovo

Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni jednu čokoládu a když se zcela rozteče, vmícháme smetanu.

5
Hotovo

Upečený korpus i s papírem položíme na linku na čistou utěrku těstem dolů a opatrně papír strhneme. Višně pokrájíme a rozložíme po korpusu. Kousek od vzdálenějšího delšího kraje necháme prázdný. Korpus ještě pokapeme višňovou šťávou a potřeme čokoládovou náplní. Z bližší strany ke vzdálenější stočíme do rolády a necháme aspoň půl hodiny zchladnout v lednici.

6
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme druhou čokoládu s máslem a vychlazenou roládu čokoládou potřeme. Hned posypeme posekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Červená řepa plněná čerstvým sýrem
další
Rajčata zapečená se zelenou strouhankou

Přidejte svůj komentář