0 0
Čokoládová roláda s višněmi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
4 ks vejce
4 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce cukr krupice
špetka
Náplň
200 g zakysaná smetana
100 g hořká čokoláda
miska višňový kompot
Na zdobení
100 g hořká čokoláda
10 g máslo
3 lžíce pistácie nesolené

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoládová roláda s višněmi

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud byste chtěli něco obzvlášť etra, přidejte do náplně trošku chilli koření a do posypu chilli vločky.

  • 25 min
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žloutky pečlivě oddělíme od bílků. Do bílků nesmí přijít ani kousek žloutku, jinak by se sníh neušlehal. Žloutky v hrnečku rozrušíme vidličkou.

2
Hotovo

Z bílků a soli ušleháme elektrickým šlehačem pevný sníh. Postupně všleháme i cukr. Nyní už jen stěrkou nebo vařečkou zlehounka postupně vmícháme lžíci mouky, trochu žloutku a takto opakujeme, až je nám podaří oboje smísit v jednolitou nadýchanou pěnu.

3
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto po něm rozetřeme po celé ploše. Upečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C. Bude to trvat 8 - 10 minut, než začne těsto zlátnout.

4
Hotovo

Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni jednu čokoládu a když se zcela rozteče, vmícháme smetanu.

5
Hotovo

Upečený korpus i s papírem položíme na linku na čistou utěrku těstem dolů a opatrně papír strhneme. Višně pokrájíme a rozložíme po korpusu. Kousek od vzdálenějšího delšího kraje necháme prázdný. Korpus ještě pokapeme višňovou šťávou a potřeme čokoládovou náplní. Z bližší strany ke vzdálenější stočíme do rolády a necháme aspoň půl hodiny zchladnout v lednici.

6
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme druhou čokoládu s máslem a vychlazenou roládu čokoládou potřeme. Hned posypeme posekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Červená řepa plněná čerstvým sýrem
další
Rajčata zapečená se zelenou strouhankou
předchozí
Červená řepa plněná čerstvým sýrem
další
Rajčata zapečená se zelenou strouhankou

Přidejte svůj komentář