0 0
Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

    Postup přípravy

    I když vám tohle konopné semínko záchvat smíchu nepřivodí, určitě vám může přivodit dobrou náladu skutečnost, že podpoříte své zdraví 🙂

    Na cca 90 ks budeme potřebovat:

    • 200 g kvalitní hořké čokolády (min. 52% kakaa)
    • 100 g vlašských ořechů
    • 100 g pomerančové kandované kůry
    • 80 g konopných semínek
    • 50 g kešu oříšků
    • 50 g slunečnice
    • 1 lžíce kokosového tuku
    • kůra z půlky bio citronu
    • 1/3 lžičky chilli koření
    • špetička soli

    Postup:

    Čokoládu rozlámeme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme chilli koření, špetičku soli a kokosový tuk a udržujeme rozehřáté. Vlašské i kešu ořechy nahrubo nasekáme a opečeme na suché pánvi. Nepečeme dozlatova, jen necháme vyniknout vůni. Přisypeme k čokoládě. Slunečnici také chvilku opražíme, a také přidáme do kastrolu. To samé uděláme i s konopnými semínky a rovněž je přimícháme k čokoládě. Nakonec přidáme kousíčky kandované kůry a jemně nastrouhanou citrónovou kůru (citron předem samozřejmě omyjeme kartáčkem). Důkladně promícháme.

    Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček na něj tvoříme malé hrudky. Necháme zatuhnout.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Měšce z listového těsta s mletým masem a kapustou
    další
    Kapustové risotto s rozmarýnou a celerovými krutonky

    Přidejte svůj komentář