0 0
Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

Postup přípravy

Sdílet

I když vám tohle konopné semínko záchvat smíchu nepřivodí, určitě vám může přivodit dobrou náladu skutečnost, že podpoříte své zdraví 🙂

Na cca 90 ks budeme potřebovat:

  • 200 g kvalitní hořké čokolády (min. 52% kakaa)
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g pomerančové kandované kůry
  • 80 g konopných semínek
  • 50 g kešu oříšků
  • 50 g slunečnice
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • kůra z půlky bio citronu
  • 1/3 lžičky chilli koření
  • špetička soli

Postup:

Čokoládu rozlámeme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme chilli koření, špetičku soli a kokosový tuk a udržujeme rozehřáté. Vlašské i kešu ořechy nahrubo nasekáme a opečeme na suché pánvi. Nepečeme dozlatova, jen necháme vyniknout vůni. Přisypeme k čokoládě. Slunečnici také chvilku opražíme, a také přidáme do kastrolu. To samé uděláme i s konopnými semínky a rovněž je přimícháme k čokoládě. Nakonec přidáme kousíčky kandované kůry a jemně nastrouhanou citrónovou kůru (citron předem samozřejmě omyjeme kartáčkem). Důkladně promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček na něj tvoříme malé hrudky. Necháme zatuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Měšce z listového těsta s mletým masem a kapustou
další
Kapustové risotto s rozmarýnou a celerovými krutonky
předchozí
Měšce z listového těsta s mletým masem a kapustou
další
Kapustové risotto s rozmarýnou a celerovými krutonky

Přidejte svůj komentář