Postup přípravy
Na 4 sklenky budeme potřebovat:
- 0,5 l mléka
- 1 čokoládový puding se zvýšeným obsahem čokolády
- 4 lžíce hnědého cukru
- 0,5 kg švestek (můžou být mražené)
- 1 dl vody
- hrst mandlí
- lžíce medu
Postup:
Mandle spaříme, oloupeme a posekáme na kousky. Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do kastrolu dáme švestky, zalijeme trochou vody, posypeme cukrem a rozvaříme. Pokud zbude v kastrolu hodně vody, část jí slijeme (po naředění vodou je to výborné pití) a švestky rozmixujeme. Mezitím, co se nám vaří švestky a pudink, opražíme si nasucho mandle a když zezlátnou, zamícháme do nich med. Do skleničky dáme část švestkové omáčky, část pudinku a navrch přidáme opražené mandle.