0 0
Čokoládový pudink se švestkovou omáčkou a mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Čokoládový pudink se švestkovou omáčkou a mandlemi

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 sklenky budeme potřebovat:

    • 0,5 l mléka
    • 1 čokoládový puding se zvýšeným obsahem čokolády
    • 4 lžíce hnědého cukru
    • 0,5 kg švestek (můžou být mražené)
    • 1 dl vody
    • hrst mandlí
    • lžíce medu

    Postup:

    Mandle spaříme, oloupeme a posekáme na kousky. Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do kastrolu dáme švestky, zalijeme trochou vody, posypeme cukrem a rozvaříme. Pokud zbude v kastrolu hodně vody, část jí slijeme (po naředění vodou je to výborné pití) a švestky rozmixujeme. Mezitím, co se nám vaří švestky a pudink, opražíme si nasucho mandle a když zezlátnou, zamícháme do nich med. Do skleničky dáme část švestkové omáčky, část pudinku a navrch přidáme opražené mandle.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Placičky z hlávkového zelí
    další
    Jablečník s vůní perníku
    předchozí
    Placičky z hlávkového zelí
    další
    Jablečník s vůní perníku

    Přidejte svůj komentář