0 0
Croissantové překvápko

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Croissantové překvápko

    Postup přípravy

    Sdílet

    Nestačím se divit, co mě v mém věku ještě překvapí. Přijela k nám na víkend kamarádka z Rakouska. Ráda snídá čerstvé pečivo a pokaždé, když jsme u ní byli, budila nás ráno vůně čerstvě rozpečených houstiček. Díky ní vlastníme i domácí pekárnu, kterou jsme před léty poprvé spatřili právě u ní a následně jí také dostali jako dárek. No a také tentokrát vytáhla eso z rukávu. Ráno položila na stůl 2 plechovky, které okamžitě vzbudily náš zájem. Plechovky s těstem na croissanty! Náš junior byl ovšem rychlejší a než jsem se vzpamatovala a vyrukovala s foťákem na vytvoření fotodokumentace na blog, začal se do plechovek okamžitě dobývat :).

    Je to jednoduché. Prostě otočíte v dlaních plechovkou proti sobě, jako když děláte někomu na ruce „ohýnek“, plechovka praskne a vyvalí se srolované těsto. Rozložíte ho po stole, na naznačených místech nakrájíte na trojúhelníčky a od širokého konce ke špičce srolujete. Předtím ještě můžete pomazat nutellou nebo marmeládou. Pak už jen vyskládáte na plech na pečící papír a upečete v troubě 20 minut dozlatova.

    To jsou mi věci! Věděli jste o této možnosti?

    croissanty-testo-vplechu

    croissanty-testo

    croissanty-plech

    Mazaně jsme si označili plněné croissanty. Ty zahnuté jsou s nutellou a rovné bez náplně :))

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
    další
    Kávové řezy
    předchozí
    Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
    další
    Kávové řezy

    Přidejte svůj komentář