0 0
Croissantové překvápko

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Croissantové překvápko

Postup přípravy

Sdílet

Nestačím se divit, co mě v mém věku ještě překvapí. Přijela k nám na víkend kamarádka z Rakouska. Ráda snídá čerstvé pečivo a pokaždé, když jsme u ní byli, budila nás ráno vůně čerstvě rozpečených houstiček. Díky ní vlastníme i domácí pekárnu, kterou jsme před léty poprvé spatřili právě u ní a následně jí také dostali jako dárek. No a také tentokrát vytáhla eso z rukávu. Ráno položila na stůl 2 plechovky, které okamžitě vzbudily náš zájem. Plechovky s těstem na croissanty! Náš junior byl ovšem rychlejší a než jsem se vzpamatovala a vyrukovala s foťákem na vytvoření fotodokumentace na blog, začal se do plechovek okamžitě dobývat :).

Je to jednoduché. Prostě otočíte v dlaních plechovkou proti sobě, jako když děláte někomu na ruce „ohýnek“, plechovka praskne a vyvalí se srolované těsto. Rozložíte ho po stole, na naznačených místech nakrájíte na trojúhelníčky a od širokého konce ke špičce srolujete. Předtím ještě můžete pomazat nutellou nebo marmeládou. Pak už jen vyskládáte na plech na pečící papír a upečete v troubě 20 minut dozlatova.

To jsou mi věci! Věděli jste o této možnosti?

croissanty-testo-vplechu

croissanty-testo

croissanty-plech

Mazaně jsme si označili plněné croissanty. Ty zahnuté jsou s nutellou a rovné bez náplně :))

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
další
Kávové řezy
předchozí
Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
další
Kávové řezy

Přidejte svůj komentář