Postup přípravy
Nestačím se divit, co mě v mém věku ještě překvapí. Přijela k nám na víkend kamarádka z Rakouska. Ráda snídá čerstvé pečivo a pokaždé, když jsme u ní byli, budila nás ráno vůně čerstvě rozpečených houstiček. Díky ní vlastníme i domácí pekárnu, kterou jsme před léty poprvé spatřili právě u ní a následně jí také dostali jako dárek. No a také tentokrát vytáhla eso z rukávu. Ráno položila na stůl 2 plechovky, které okamžitě vzbudily náš zájem. Plechovky s těstem na croissanty! Náš junior byl ovšem rychlejší a než jsem se vzpamatovala a vyrukovala s foťákem na vytvoření fotodokumentace na blog, začal se do plechovek okamžitě dobývat :).
Je to jednoduché. Prostě otočíte v dlaních plechovkou proti sobě, jako když děláte někomu na ruce „ohýnek“, plechovka praskne a vyvalí se srolované těsto. Rozložíte ho po stole, na naznačených místech nakrájíte na trojúhelníčky a od širokého konce ke špičce srolujete. Předtím ještě můžete pomazat nutellou nebo marmeládou. Pak už jen vyskládáte na plech na pečící papír a upečete v troubě 20 minut dozlatova.
To jsou mi věci! Věděli jste o této možnosti?
Mazaně jsme si označili plněné croissanty. Ty zahnuté jsou s nutellou a rovné bez náplně :))