Ingredience
Těsto
- 200 g jemné ovesné vločky
 - 110 g máslo
 - 40 g třtinový cukr
 Náplň
- 250 g měkký tvaroh
 - 250 g ricotta
 - 100 ml šlehačka
 - 65 g třtinový cukr
 - 50 g mák
 - 0,5 sáčku vanilkový pudink
 - špetka sůl
 - vanilka
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Z jemných vloček, cukru a másla připravíme žmolenku. Můžeme dát všechny ingredience do elektrického sekáčku a připravit jí v něm. Potom 3/4 těsta namačkáme do pekáčku vymazaného máslem.  | 
2 Hotovo  | Pudink smícháme s cukrem, šlehačkou, vanilkou a špetkou soli. Vlijeme do mixéru, přidáme tvaroh a ricottu a rozmixujeme na hladký krém. Přisypeme mák a ještě malou chvilku promixujeme. Směs nalijeme na drobenkový základ a navrch rozdrobíme zbylou čtvrtinu těsta.  | 
3 Hotovo  | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 35 minut. Krájíme zcela zchladlé.  | 










