0 0
Cuketová pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cuketová pomazánka

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 600 g mladých cuket
  • 100 g slunečnice (pokud byste chtěli zářivější barvu pomazánky, zvolte kešu nebo loupané mandle 🙂 )
  • 60 g  sýra parmazánového typu
  • 40 g arašídového másla
  • 15 g čerstvé bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek stroužek česneku
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl

Postup:

Cuketu nastrouháme najemno, osolíme, promícháme a necháme na cedníku pár minut vypotit. Nakonec zbylou vodu ještě rukama vyždímeme. Cuketu přendáme do misky a z vypocené šťávy můžeme udělat cuketovou limonádu.

V mixéru rozmixujeme slunečnicová semínka, bazalku, sýr, olej, česnek, citrónovou šťávu, arašídové máslo a sůl a směs smícháme s vymačkanou cuketou.

Pomazánku mažeme na topinky.

Tip:

Pokud nemáme mladou cuketu, ale cuketu odrostlejší, před zpracováním ji oloupeme a ostraníme semínka. Nastrouháme jen dužinu.

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami
další
Vegetariánské tartaletky bolognese
předchozí
Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami
další
Vegetariánské tartaletky bolognese

Přidejte svůj komentář