0 0
Cuketová pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Cuketová pomazánka

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 600 g mladých cuket
    • 100 g slunečnice (pokud byste chtěli zářivější barvu pomazánky, zvolte kešu nebo loupané mandle 🙂 )
    • 60 g  sýra parmazánového typu
    • 40 g arašídového másla
    • 15 g čerstvé bazalky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 velký stroužek stroužek česneku
    • šťáva z půlky citrónu
    • sůl

    Postup:

    Cuketu nastrouháme najemno, osolíme, promícháme a necháme na cedníku pár minut vypotit. Nakonec zbylou vodu ještě rukama vyždímeme. Cuketu přendáme do misky a z vypocené šťávy můžeme udělat cuketovou limonádu.

    V mixéru rozmixujeme slunečnicová semínka, bazalku, sýr, olej, česnek, citrónovou šťávu, arašídové máslo a sůl a směs smícháme s vymačkanou cuketou.

    Pomazánku mažeme na topinky.

    Tip:

    Pokud nemáme mladou cuketu, ale cuketu odrostlejší, před zpracováním ji oloupeme a ostraníme semínka. Nastrouháme jen dužinu.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Bezlepkové müsli tyčinky
    další
    Medové bonbóny se semínky
    předchozí
    Bezlepkové müsli tyčinky
    další
    Medové bonbóny se semínky

    Přidejte svůj komentář