Ingredience
- 1 střední cuketa
 - 2 lžíce olivový olej
 - 1 lžička jablečný ocet
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - A ještě
 - 10 g sýr parmazánového typu
 Kešunéza
- 50 g kešu natural
 - citrónová šťáva
 - sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Cuketu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, cca 2 mm. Poslouží nám k tomu skvěle "mandolína". V misce smícháme olej s jablečným octem, solí a pepřem a cuketu v něm obalíme. Plech vyložíme pečícím papírem a plátky na něm vyrovnáme vedle sebe, aby se nepřekrývaly. Vždy je lehounce osušíme dotekem o ubrousek. Každý plátek posypeme trochou strouhaného sýra.  | 
2 Hotovo  | Vložíme do trouby vyhřáté na 110 st. C (horkovzduch) a pečeme přibližně 2 hodiny, až jsou chipsy vysušené a pevné. Podáváme klidně samotné nebo třeba s kešunézou. Tu připravíme tak, že si den předem namočíme kešu do čisté vody a necháme odpočinout. Druhý den vodu slijeme a namočené kešu rozmixujeme s trochou citrónové šťávy a solí na jemný krém. Pokud je hodně hustý, přidáme lžičku vody.  | 
3 Hotovo  | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.  | 












