0 0
Cuketové placičky s kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Cuketové placičky s kari

    Postup přípravy

    Cuketa patří do rodiny tykvovitých. Její ségra je dýně, nebo, chcete-li, tykev a brácha patizon. Ať sáhnete po komkoli z této podařené rodinky, neuděláte chybičku 🙂

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 500 g cukety
    • 30 g hladké mouky
    • 20 g kukuřičného škrobu
    • 3 stroužky česneku
    • 1 vejce
    • 1 lžička hrubě mletého kari
    • sůl
    • olej (použila jsem kokosový)

    Postup:

    Cuketu omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku vypotit asi půl hodiny. Ke konci ještě vymačkáme puštěnou šťávu. Přidáme kari koření a česnek, ochutnáme, je-li směs dost chuťově výrazná a přidáme vejce, mouku a škrob. Důkladně zamícháme a na teflonové pánvi, na trošce oleje, smažíme malé placičky. Smažila jsem na palačinkovači a šlo to výborně.

    Na talíři obložíme spoustou zeleniny.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Nepečený jahodový dort
    další
    Grilovaná plněná rajčata s rozpečenou bagetou a okurkovým salátem

    Přidejte svůj komentář