0 0
Cuketové placičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 střední cuketa
100 g čedar
30 g špaldová mouka
2 bílek
1 stroužek česnek
libeček
čerstvě mletý pepř
sůl
Dip
100 g zakysaná smetana
1 lžička kremžská hořčice
dle chuti javorový sirup
dle chuti citrónová šťáva
dle chuti sůl

Cuketové placičky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cuketa je všestranná zelenina prospívající našemu trávení.

  • 50 min
  • Porcí: 9
  • Snadné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cuketu omyjeme, osušíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Trochu osolíme, promícháme a přemístíme do cedníku. Necháme odkapat. Mezitím najemno nastrouháme sýr a ušleháme sníh z bílků. Cuketu lžící vyždímeme a přendáme k sýru. Promícháme, přidáme prolisovaný česnek, pepř, mouku, posekané bylinky a postupně zlehka vmícháme bílky.

2
Hotovo

Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozdělíme na 9 hromádek. Ideálně to jde naběračkou na zmrzlinu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova, cca 20 minut.

3
Hotovo

Zatímco se nám placičky pečou, připravíme si dip. Smícháme zakysanou smetanu s hořčicí, javorovým sirupem a ochutíme solí a citrónovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Blondies z cizrny a mandlí
další
Linecké kytičky se sklíčkem
předchozí
Blondies z cizrny a mandlí
další
Linecké kytičky se sklíčkem

Přidejte svůj komentář