0 0
Cuketový salát s hermelínem a schwarzwaldskou šunkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Cuketový salát s hermelínem a schwarzwaldskou šunkou

    Postup přípravy

    Zajímalo by mě, kdo první objevil sýr v kožichu. Tutově to byla nějaká nepozorná hospodyňka, která přehlédla ve sklípku uskladněný syreček 🙂

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 2 menší cukety
    • 4 plátky schwarzwaldské šunky
    • 1 hermelín
    • 2 stroužky česneku
    • hrst máty
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej
    • citronová šťáva

    Postup:

    Cukety omyjeme a nastrouháme podélně na plátky, případně nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a velmi jemně osolíme. Na grilovací pánev nalijeme trošku oleje a plátky na ní z obou stran opečeme dozlatova.

    Hermelín nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Olej z opečených cuket odsajeme rychle do ubrousku a ještě teplé rozkrájíme na širší nudličky. Přisypeme k hermelínu. Na pánvi opečeme i na plátky rozkrájený česnek a plátky šunky. Opečenou šunku taky nakrájíme na kusy a spolu s česnekem přidáme k salátu. Opepříme, dochutíme citronovou šťávou a posekanou mátou. Dle chuti případně dosolíme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Okurková limonáda
    další
    Letní dezert z mascarpone s třešňovým želé

    Přidejte svůj komentář