0 0
Domácí chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Domácí chipsy

    Postup přípravy

    Sdílet

    Jako většina dětí, i já mám rád chipsy, ale máma nechce, abych si je kupoval. Tak jsem si je udělal sám. 🙂

    • 5 větších brambor
    • 1 větší červená řepa
    • 2 dl oleje
    • sůl

    Brambory oloupeme, nakrájíme na V krouhači na slabé plátky a namočíme do chladné vody. Do malého kastrůlku (nemáme friťák) dáme olej a rozpálíme. Brambory vyndáme z vody, osušíme a postupně smažíme v rozpáleném oleji. Červenou řepu také nakrájíme na plátky a osmažíme. U té je to trochu složitější, protože se stále tváří, že není hotová a pak se rychle spálí a je hořká. Takže je lepší ji vyndat trochu dřív. Do velké misky navrstvíme papírové ubrousky a osmažené lupínky tam přendaváme. Až v tuto chvíli je solíme. Práce je to dost, ale výsledek je skvělý.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Petrželová krémová polévka
    další
    Tvarohové knedlíky s meruňkami a mákem
    předchozí
    Petrželová krémová polévka
    další
    Tvarohové knedlíky s meruňkami a mákem

    Přidejte svůj komentář