Ingredience
Těsto
- 500 g hladká mouka
 - 250 g vlažná voda
 - 4 lžíce olej
 - 1 ks droždí
 - 1 lžíce cukr krupice
 - 1 lžička sůl
 A navíc
- 1 ks vejcena pomazání
 - na posypání mákpříp. kmín, sezam, hrubá sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Do vody rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Do jiné mísy nasypeme mouku a cukr a přilijeme nastartované droždí. Přidáme olej, sůl a zaděláme hladké těsto. Je fajn využít k těžší práci buď kuchyňského robota nebo pekárnu na chleba (program na těsto), případě je to ve vašich rukou. Zadělané těsto necháme hodinu kynout.  | 
2 Hotovo  | Potom těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozválíme na tenký plát. Ten rozřízneme napůl a každou půlku ještě na 3 trojúhelníky. Každý trojúhelník od širšího konce smotáme. Na plech položíme pečící papír, vyskládáme na něj umotané rohlíky a necháme 20 minut bobtnat. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi. Jasně vidíte, že u nás vede mák. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200 st. C dozlatova.  | 
3 Hotovo  | V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200 st. C dozlatova.  | 










