0 0
Domácí ravioly plněné pancettou a ricottou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Domácí ravioly plněné pancettou a ricottou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Těsto

    • 400 g hladké mouky
    • 4 vejce
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička soli

    Náplň

    • 250 g ricottu
    • 100 g pancetty
    • 50 g Gorgonzoly
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 žloutek
    • 1 stonek šalvěje
    • čerstvě mletý pepř

    Máslový přeliv

    • 60 g másla
    • 50 g parmazánu
    • 1 stonka šalvěje
    • 1 malá sběračka vody z raviol

    Postup:

    Z mouky, vajec, olivového oleje a soli zpracujeme těsto. Mělo by být dost tuhé, takže se nebojte případně přidat ještě trochu mouky. Těsto necháme následně aspoň půlhodinky odpočívat v lednici, zabalené do mikroténu.

    Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájenou pancettu a posekanou šalvěj. Stáhneme z plotny a přidáme Gorgonzolu, pepř, ricottu a nakonec i žloutek.

    Z těsta vyválíme velmi tenkou placku (čím tenčí, tím lepší), kterou nakrájíme na pruhy široké asi 7 cm. Lžičkou na tyto pruhy pokládáme hromádky z náplně, asi 7 cm od sebe. Pomocí mašlovačky a pomažeme zbylým bílkem prostor kolem náplně. Na naplněný pruh položíme další pruh těsta. Pokud vlastníme vykrajovátko na ravioly, postupným přitlačováním je utvoříme. Pokud ne, vidličkou těsto po okrajích přitlačíme k sobě a mezi kopečky s náplní rozkrájíme kolečkem na pizzu. I tyto řezné plochy přitlačíme vidličkou.

    Uvaříme ve vroucí osolené vodě cca 3 minuty. Ravioly scedíme, trošku vody si necháme na máslový přeliv.

    V malém kastrolků rozehřejeme máslo s nakrájenou šalvějí, přidáme trošku horké vody z raviol a přelijeme přes těstoviny. Promícháme, rozdělíme na porce a posypeme strouhaným parmazánem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Tiramisu pohár
    další
    Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem
    předchozí
    Tiramisu pohár
    další
    Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem

    Přidejte svůj komentář