Postup přípravy
Kdyby mi někdo před pár dny, možná hodinami řekl, že upeču domácí tyčinky, potrhala bych se smíchy. Tak to vidíte, tohle je život :). Slíbila jsem Kubovi, že na dnešní Noc kostelů (u nás na vsi je kostel přihlášen do této akce poprvé a chystá se velká sláva) upeču tyčinky z listového těsta. Co čert nechtěl, ráno jsem těsto zapomněla koupit. Jet mezi lidi už se mi nechtělo, a tak jsem na netu našla recept od paní Vlaďky, jíž tímto děkuji za záchranu 🙂
- 280 g hladké mouky
- 60 g nastrouhaného tuku Omega
- 100 ml vlažné vody
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1žička cukru
- 1,5 lžičky soli
- 1 vejce
- 1 vejce na potření tyčinek a kmín, sezam, len na posyp
Všechny ingredience smícháme dohromady v polotuhé, vláčné těsto. Nemusí se nechávat uležet. Utrháváme kousky a válíme tyčinky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky, kmínem nebo solí, jak máte rádi.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 st. C asi 12 minut dozlatova.