0 0
Domácí tyčinky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Domácí tyčinky

    Postup přípravy

    Sdílet

    Kdyby mi někdo před pár dny, možná hodinami řekl, že upeču domácí tyčinky, potrhala bych se smíchy. Tak to vidíte, tohle je život :). Slíbila jsem Kubovi, že na dnešní Noc kostelů (u nás na vsi je kostel přihlášen do této akce poprvé a chystá se velká sláva) upeču tyčinky z listového těsta. Co čert nechtěl, ráno jsem těsto zapomněla koupit. Jet mezi lidi už se mi nechtělo, a tak jsem na netu našla recept od paní Vlaďky, jíž tímto děkuji za záchranu 🙂

    • 280 g hladké mouky
    • 60 g nastrouhaného tuku Omega
    • 100 ml vlažné vody
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 1žička cukru
    • 1,5 lžičky soli
    • 1 vejce
    • 1 vejce na potření tyčinek a kmín, sezam, len na posyp

     

     

     


    Všechny ingredience smícháme dohromady v polotuhé, vláčné těsto. Nemusí se nechávat uležet. Utrháváme kousky a válíme tyčinky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky, kmínem nebo solí, jak máte rádi.

    Pečeme v troubě rozpálené na 180 st. C asi 12 minut dozlatova.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pikantní směs z uzeného tempehu s kuskusem
    další
    Žampióny plněné bylinkovou nádivkou
    předchozí
    Pikantní směs z uzeného tempehu s kuskusem
    další
    Žampióny plněné bylinkovou nádivkou

    Přidejte svůj komentář