0 0
„Dršťková“ polévka z kotrče

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

„Dršťková“ polévka z kotrče

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 350 g kotrče (můžeme přidat i jiné lupenaté houby, které dobře známe: masáky, hlívu. bedly, holubinky)
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička majoránky
  • chilli a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup:

Kotrče ponoříme do větší mísy naplněné chladnou vodou a důkladně vypereme. To bude určitě největší práce z celého vaření. Pokud kotrče nespotřebujeme hned, uchováme jej v lednici s nožkou ponořenou v troše studené vody.

V kastrolu si rozpustíme polovinu másla a orestujeme na něm dosklovata cibuli. Zasypeme paprikou, chilli kořením a pepřem a chvilku restujeme. Stále mícháme, aby se paprika nepřipálila. Pak přidáme kotrče nakrájeného na kousky, včetně nohy, kterou nakrájíme na velmi tenké plátky. Promícháme a zalijeme litrem a čtvrt horké vody. Přidáme bujóny, bobkový list, nové koření a vaříme asi 30 minut.

Mezitím si připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme zbytek másla a vmícháme do něj mouku. Za častého míchání ji necháme lehounce zezlátnout a následně zchladnout. Vlažnou jí vmícháme do uvařené polévky. Přidáme majoránku, drcený česnek a ještě 5 minut povaříme.

Na talíři ozdobíme zelenými bylinkami. Použila jsem libeček.

kotrc

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ovocná klevela s perníkovým kořením
další
Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory
předchozí
Ovocná klevela s perníkovým kořením
další
Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory

Přidejte svůj komentář