0 0
„Dršťková“ polévka z kotrče

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

„Dršťková“ polévka z kotrče

Trendy:

      Postup přípravy

      Sdílet

      Na 3-4 porce budeme potřebovat:

      • 350 g kotrče (můžeme přidat i jiné lupenaté houby, které dobře známe: masáky, hlívu. bedly, holubinky)
      • 4 kuličky nového koření
      • 2 stroužky česneku
      • 2 zeleninové bio bujóny
      • 2 vrchovaté lžíce másla
      • 1 cibule
      • 1 bobkový list
      • 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
      • 1 lžíce hladké mouky
      • 1 vrchovatá lžička majoránky
      • chilli a čerstvě mletý pepř dle chuti

      Postup:

      Kotrče ponoříme do větší mísy naplněné chladnou vodou a důkladně vypereme. To bude určitě největší práce z celého vaření. Pokud kotrče nespotřebujeme hned, uchováme jej v lednici s nožkou ponořenou v troše studené vody.

      V kastrolu si rozpustíme polovinu másla a orestujeme na něm dosklovata cibuli. Zasypeme paprikou, chilli kořením a pepřem a chvilku restujeme. Stále mícháme, aby se paprika nepřipálila. Pak přidáme kotrče nakrájeného na kousky, včetně nohy, kterou nakrájíme na velmi tenké plátky. Promícháme a zalijeme litrem a čtvrt horké vody. Přidáme bujóny, bobkový list, nové koření a vaříme asi 30 minut.

      Mezitím si připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme zbytek másla a vmícháme do něj mouku. Za častého míchání ji necháme lehounce zezlátnout a následně zchladnout. Vlažnou jí vmícháme do uvařené polévky. Přidáme majoránku, drcený česnek a ještě 5 minut povaříme.

      Na talíři ozdobíme zelenými bylinkami. Použila jsem libeček.

      kotrc

      Miriam

      Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

      předchozí
      Medové bonbóny se semínky
      další
      Pečená zelenina
      předchozí
      Medové bonbóny se semínky
      další
      Pečená zelenina

      Přidejte svůj komentář