0 0
Dýňová polévka s červenou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňová polévka s červenou čočkou

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 250 g dýně hokaido
  • 80 g červené čočky
  • 2 brambory
  • 2 zeleninové bio bujony
  • 1 cibule
  • 1 dl šlehačky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 vrchovatá lžíce přepuštěného másla ghí (nebo máslo)
  • 1,2 dl vody
  • hrst dýňových semínek
  • pár kapek dýňového oleje

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme oloupané, pokrájené brambory a nakrájenou dýni (hokaido se neloupe). Zasypeme kari kořením a chvilku opékáme. Přilijeme vodu, vsypeme propláchnutou čočku, přidáme bio bujony a vaříme asi 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a necháme ještě 2 minuty provařit.

Dýňová semínka opražíme na suché pánvi a použijeme, spolu s dýňovým olejem, na ozdobení polévky na talíři.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem
další
Okurkové kanapky s tuňákovou pomazánkou
předchozí
Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem
další
Okurkové kanapky s tuňákovou pomazánkou

Přidejte svůj komentář