0 0
Dýňová polévka s červenou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňová polévka s červenou čočkou

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 250 g dýně hokaido
    • 80 g červené čočky
    • 2 brambory
    • 2 zeleninové bio bujony
    • 1 cibule
    • 1 dl šlehačky
    • 1 lžička kari koření
    • 1 vrchovatá lžíce přepuštěného másla ghí (nebo máslo)
    • 1,2 dl vody
    • hrst dýňových semínek
    • pár kapek dýňového oleje

    Postup:

    Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme oloupané, pokrájené brambory a nakrájenou dýni (hokaido se neloupe). Zasypeme kari kořením a chvilku opékáme. Přilijeme vodu, vsypeme propláchnutou čočku, přidáme bio bujony a vaříme asi 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a necháme ještě 2 minuty provařit.

    Dýňová semínka opražíme na suché pánvi a použijeme, spolu s dýňovým olejem, na ozdobení polévky na talíři.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem
    další
    Okurkové kanapky s tuňákovou pomazánkou

    Přidejte svůj komentář