0 0
Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 – 5 porcí budeme potřebovat:

  • 750 g dýně Hokaidó
  • 1 litr vody
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1 dl kokosového mléka
  • 1 dl suchého bílého vína
  • olej

Postup:

Cibuli a česnek rozsekáme na kostičky a orestujeme dorůžova na troše oleje. Zalijeme vínem a chvíli dusíme. Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a i se slupkou rozkrájíme na kostky. Ty nasypeme do základu. Zalijeme horkou vodou, přidáme tymián, bujony a vaříme asi 15 minut. Potom z kastrolu vyndáme snítky tymiánu a polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem a případně dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy
další
Konopné produkty firmy Carun
předchozí
Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy
další
Konopné produkty firmy Carun

Přidejte svůj komentář