0 0
Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem

    Postup přípravy

    Na 4 – 5 porcí budeme potřebovat:

    • 750 g dýně Hokaidó
    • 1 litr vody
    • 1 velká cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 3 snítky tymiánu
    • 2 zeleninové bio bujóny
    • 1 dl kokosového mléka
    • 1 dl suchého bílého vína
    • olej

    Postup:

    Cibuli a česnek rozsekáme na kostičky a orestujeme dorůžova na troše oleje. Zalijeme vínem a chvíli dusíme. Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a i se slupkou rozkrájíme na kostky. Ty nasypeme do základu. Zalijeme horkou vodou, přidáme tymián, bujony a vaříme asi 15 minut. Potom z kastrolu vyndáme snítky tymiánu a polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem a případně dosolíme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy
    další
    Konopné produkty firmy Carun

    Přidejte svůj komentář